NRK Meny
Normal

Skolenedleggelse kan bli utsatt

Omstridte Nesheim skole i Arendal blir trolig ikke lagt ned etter nyttår slik planen har vært.

Nesheim skole

Foreldrene til skolebarna på Nesheim skole i Moland kjempet hardt for å redde skolen. Nå jobber de for at Nesheim fortsetter som en skole i Kristen Friskole-regi.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bystyret i Arendal utsetter trolig nedleggelsen av Nesheim skole et halvt år.

Etter planen skal omstridte Nesheim skole nedlegges til nyttår. Men politikerne vil nå vente til den nye privatskolen som foreldrene skal starte er klar i august 2015.

Vil sikre kontinuitet for elevene

Tormod Vågsnes

På dagens formannskapsmøte tok KrFs Tormod Vågsnes til orde for at kommunen ikke skal stenge Nesheim skole før privatskolen åpner.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Etter forslag fra KrFs Tormod Vågsnes vedtok formannskapet i dag at dette skal tas opp som en ekstrasak i Arendal bystyret i morgen, torsdag.

Vågsnes håper å få flertall i bystyret for at den nye privatskolen skal få mulighet til å bli etablert før kommunen stenger dørene på Nesheim.

– Jeg håper jeg får flertall. Debatten i dag tyder på foreldrenes ønske om utsettelse blir oppfylt.

– Vi må gjøre dette av hensyn til elevene, slik at de slipper å bli sendt fram og tilbake, sier Vågsnes.

Foreldre tar skolesaken i egne hender

Politikerne i Arendal vedtok i desember i fjor at tre skoler i kommunen skulle legges ned. Saken var igjen oppe i bystyret i februar – hvor vedtaket om nedleggelse ble stående for to av skolene – Nesheim og Løddesøl.

Høyre, KrF, Venstre og Pensjonistpartiet stemte for nedleggelse og sikret et knappest mulig flertall, 20 mot 19 stemmer.

Skuffede foreldrene ved Nesheim skole sender fredag søknaden om å starte privatskole for å kunne beholde skolen i nærmiljøet. . Torsdag kveld skal de møtes for å gjøre det endelige vedtaket.

Får trolig 100 elever

Ifølge leder av foreldreutvalget ved skolen hadde ca. 85 prosent av foreldrene sagt ja til privatskole, da nedleggelse var et faktum.

Det blir trolig i underkant av 100 elever ved skolen. Men de søker om tillatelse til å drive en skole for inntil 150 elever.