– Det er mange som er lei seg på Karuss skole i dag

KRISTIANSAND (NRK): Skolen den dobbeltdrapssiktede 15-åringen gikk på har siden tirsdag kveld forberedt seg på hvordan de skal fortelle medelevene om sjokksiktelsen.

Rektor ved Karuss skole orienterer om hva som skjer på solen etter at det er blitt kjent at den siktede 15-åringen er elev der.

Rektor ved Karuss skole, Hege Ose.

Onsdag morgen bekreftet politiet i Kristiansand at en 15 år gammel gutt tirsdag kveld ble pågrepet og siktet for dobbeltdrap på Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). 15-åringen ble pågrepet klokken 21.00 tirsdag kveld, og brakt inn til avhør.

Kort tid etter erkjente 15-åringen å ha knivstukket den 48 år gamle tobarnsmoren og 14-åringen. Politiet mener 15-åringen ikke hadde noen kjent relasjon til 48-åringen, men sa på en pressekonferanse tirsdag at han var i samme omgangskrets som Hassan.

Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan

15-åringen innrømmet etter kort tid å ha drept Tone Ilebekk og Jakob Hassan.

Foto: Privat

Hassan var elev på Fiskå ungdomsskole i bydelen Vågsbygd i Kristiansand. Den dobbeltdrapssiktede 15-åringen var elvev ved Karuss skole, som også ligger i Vågsbygd, bekrefter skolen på sine hjemmesider.

– Det er med sorg og fortvilelse vi har fått beskjed om at politiet har siktet en av våre elever for det meningsløse dobbeltdrapet. Dette er en trist og uvirkelig situasjon som det er vanskelig å ta inn over seg for oss alle.

– Våre tanker går først og fremst til ofrene og deres nærmeste pårørende, men også til den siktede og vedkommendes familie. For oss ved skolen er det nå spesielt viktig å ta vare på elevene og de ansatte på en så god måte som mulig, sier rektor Hege Ose.

Brukte natten til å tenke

Arild Rekve

Oppvekstsjef Arild Rekve ble gjort kjent med pågripelsen tirsdag kveld.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune sier sa til NRK tidligere onsdag at skolen har visst om pågripelsen siden tirsdag kveld. Skolen har nå begynt å forberede seg på hvordan medelevene skal få overbrakt meldingen om sjokksiktelsen.

– Vi har kjent til dette siden tirsdag kveld, og brukt natten til å tenke igjennom hvordan vi håndterer dette, sier Rekve.

– Vi har sendt en ansatt fra oppvekstdirektørens stab for å støtte skolen. Vedkommende er der ute nå, og forbereder hvordan elever og skolen skal informeres.

Det 14 år gamle offeret i saken, Jakob Hassan, var en del av en større norsk-somalisk familie, med seks søsken. Hassan har gått på flere skoler i Kristiansand-området de siste årene, men var sist elev ved Fiskå ungdomsskole i Vågsbygd.

Tok bussen sammen

Hundesøk i Kristiansand

Politiet har sikret spor i Kristiansand.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Politiet har i sin etterforskning vært ute etter å finne ut hvorfor Jakob mandag ettermiddag tok bussen til Lund, på andre siden. Terje Skaar i Agder politidistrikt sa til NRK mandag at en teori var at 14-åringen skulle møte noen.

Senere tirsdag fortalte et vitne i Fædrelandsvennen at hun mener hun så Jakob gå nedover Marviksveien, mot Wilds Minne skole, sammen med annen gutt kort tid før drapet skjedde.

Vitnet beskriver at denne gutten hadde norsk, ikke-afrikansk utseende. Dette samsvarer med NRKs opplysninger om den siktede gjerningsmannen.

Skaar i Agder politidistrikt bekreftet på onsdagens pressekonferanse at den siktede 15-åringen og den avdøde 14-åringen tok bussen sammen til Lund, der Wilds Minne Skole ligger.