Skolegutt skremt av person i klovnekostyme

En person utkledd som klovn satte en skikkelig støkk i en skolegutt på vei hjem fra skolen onsdag.

Gutt med klovnemaske

De siste dagene er det blitt rapportert om flere episoder hvor mennesker har blitt skremt av personer i klovnekostyme. Onsdag skjedde det i Lillesand i Aust-Agder. (Bildet er ikke fra denne hendelsen)

Foto: Politiet / NTB scanpix

Det var klokken 12.30 onsdag at politiet fikk telefon fra Borkedalen barneskole i Lillesand og fikk fortalt hva som hadde skjedd.

– En gutt på vei hjem fra skolen, skal ha blitt møtt av en person kledd i klovnedrakt og utstyrt med en lekekniv. Denne personen hoppet ut i veien foran ham, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane.

Hendelsen skremte gutten, som løp rett hjem til familien. «Klovnen» skal ifølge gutten ha løpt motsatt vei.

Flere liknende episoder

De siste dagene er det blitt rapportert om flere episoder hvor mennesker har blitt skremt av personer i klovnekostyme.

Tre klovner med slagvåpen skremte flere personer på Romerike og i Bodø tirsdag kveld. Alle tre viste seg å være unge gutter. I Eidsvåg i Romsdal skal en gutt utkledd som klovn ha hoppet opp på tilhengerfestet til en bil og gynget opp og ned. Vedkommende skal også ha viftet med en kniv, forteller et vitne til VG.

I Sandefjord skal personer utkledd som klovner har skremt to unge gutter de siste par dagene, skriver tb.no. En 11 år gammel gutt opplevde at en person hoppet ut fra skogen, og løp etter ham med en gjenstand i hånden.

Mye kan tyde på at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene» som skremmer folk i USA.

Trenden har trolig sin bakgrunn i karakteren Pennywise i Stephen Kings legendariske skrekkbok "It". Det ble laget serie på lesten av boken på 90-tallet. Warner Bros har en film på trappene. Der er blitt spekulert i om selskapet bruker klovneepisoder i markedsføring av den kommende filmen, men dette er blitt avvist.

Politiet oppretter sak

Så langt vet ikke politiet noe om hvem den utkledde personen i Lillesand er. Politiet har søkt i området hendelsen fant sted, men har ikke sett noe til denne personen.

Gutten har fortalt at han var litt høy.

Politiet oppretter sak på forholdet og vil etterforske saken videre.

Kleivane kaller slik oppførsel dum og fjollete.

– Folk skal slippe å bli å bli utsatt for slike ting, og særdeles barn. Dette synes politiet svært lite om, sier han.

Laster Twitter-innhold