NRK Meny
Normal

Skoleelevene i Tvedestrand sier ifra

Hvor skal den nye videregående skolen i Tvedestrand ligge? Sentrumsnært ved Mjåvann eller mer landlig ved Holt? I dag demonstrerte elevene.

Elevaksjon ny vgs tvedestrand

Stort engasjement for ny storskole i Tvedestrand da skole-elevene markerte seg i dag.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

– En skole som er plassert nær sentrum vil gi en bedre skole for alle, det sa skole-elev Simen Nævestad under markeringen på ungdomsskolen på Lyngmyr i Tvedestrand i dag.

Han representerer Ungdomsrådet i Tvedestrand og har stemt fram Mjåvann som det beste alternativet for den kommende storskolen.

Unge og bestemte stemmer

Om noen dager skal kommunestyret i Tvedestrand si hvor de vil ha den nye videregående skolen. Det står mellom Holt og Mjåvann.

I dag stod elevene sammen for å si sitt med plakater og forrykende taler.

– Vi vi vil ha skolen på Mjåvann med tanke på ungdommene som kommer fra Tvedestrand, Gjerstad og Risør, forklarer Muhammed Abdulai.

Simen Nævestad har jobbet hardt for å få skolen til Mjåvann.

– Sentrum har mye bra å bidra med for skolen. Vi kan bygge et godt sosialt miljø på utsiden av skolen, som vi mener vil bidra til å oppnå gode resultater på skolen, understreker han.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

Vanskelig å melke kuer på Mjåvann

Blant flertallet av elevene som støttet Mjåvann, hadde det lurt seg inn noen elever fra landbruksfagene med plakater for Holt.

– Det er viktig at naturbruk får et godt tilbud og at vi slipper å leve i en minibuss, det sa to gutter fra Holt.

– Holt er landlig og åpent, kan ikke det også være fint å ha rundt en ny skole?

– Jeg går i VG2 og da har jeg endel fritimer som jeg kan tenke meg å bruke på kjøretimer. Med skolen på Holt rekker vi ikke kjøretimer osv, og det vil føre til mer fravær og mindre læring, legger Muhammad Abdulai til.

Tvedestrandsposten skriver at det lenge så ut som at det sterkeste engasjementet lå hos Holt-tilhengerne, men at det nå ser ut til å være i ferd med å snu.

– Det er lettere å danse på Holt enn å melke kuer på Mjåvann, avslutter en av guttene som støtter alternativet på Holt.