Skole i sorg etter dobbeltdrapet: Elever holdes borte fra åstedet

KRISTIANSAND (NRK): Ledelsen ved Wilds Minne skole velger å avholde skoledag tirsdag, men utenfor skolens områder. Natt til tirsdag har Kripos vært i arbeid på stedet der to personer ble knivstukket.

Halv stang på Wilds minne

HALV STANG: Det ble flagget på halv stang ved Wilds Minne skole tirsdag morgen.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Klappjakt på gjerningsmann

Politiet lette gjennom natten etter en eller flere gjerningsmenn i Kristiansand sentrum.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Årsaken er at skolegården er avsperret for politiarbeid der dobbeltdrapet fant sted mandag ettermiddag. Etter det NRK får opplyst skal krimteknikere fra Kripos ha begynt jobben på stedet fra rundt klokken 00.30 natt til tirsdag.

Tirsdag morgen flagget skolen på halv stang for å markere at en 14-åring og 48 år gammel kvinne ble knivdrept på skolens område mandag ettermiddag. Det har også blitt satt opp lys for å markere at to personer er døde.

Tirsdag starter elevene klokka 8.30 og slutter etter seks timer, men SFO vil ikke åpne. Det blir felles samling i gymsalen med informasjon om drapene og om dagens innhold. Det blir også satt av tid til samtaler mellom elever og de voksne.

Dobbeltdrap i Kristiansand

DRAPSSTEDET: De to ble drept utenfor Wilds Minne skole i Kristiansand.

Foto: Per Arne Kvamsø / NRK

Offer var elev ved ungdomsskole

Alle elevene vil tilbringe noe av dagen på kinoen i byen til felles skoleforestilling av «Skomaker Andersen». De minste vil bli fraktet i buss sammen med lærerne, de eldste vil spasere sammen med lærerne, opplyser skolen på sine hjemmesider.

Tirsdag morgen ble det kjent at den unge gutten som ble knivstukket og senere døde av skadene var elev ved Fiskå ungdomsskole i Kristiansand.

– Det er med sorg vi meddeler at det var en elev i niende klasse ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5.desember 2016, heter det i en uttalelse fra skolen.

Kvinnen som ble drept er en 48 år gammel barnehageansatt.

Politiet har opplyst at de foreløpig ikke har sett noen kjent relasjon mellom ofrene. Politiet jakter fortsatt en eller flere gjerningsmenn, et søk som pågikk gjennom natten. Flere steder i Kristiansand sentrum kunne man natt til tirsdag se sivilt og uniformert politi på leting etter gjerningsmann.

Politiet i Kristiansand innkaller til pressebrifing klokka 10.30 på politihuset i byen i forbindelse med dobbeltdrapet mandag. Ingen er foreløpig pågrepet for drapet.

Siste nytt fra NRK Sørlandet