Skogbrann Birkenes
Foto: Odd Rømteland / NRK

Skogbrann på Sørlandet

Oppsummert

Torsdag 26. juli brøt det ut skogbrann i Birkenes på grensen til Grimstad.
Det har vært flere skogbranner i Agder-fylkene etter en svært tørr sommer, nesten uten nedbør.

 • Fikk pris for skogbranninnsats

  Kjetil Faye Lund fra Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe i Arendal var med å mottok Samfunnssikkerhetsprisen for 2018 på vegne av Sivilforsvaret. Prisen ble tildelt for innsatsen i det som var den mest krevende skogbrannsesongen noen sinne.

 • Staten tar deler av brannregninga

  Sommerens mange skogbranner kostet mange kommuner dyrt. Staten går inn og dekker deler av regningen. Staten vil gi støtte til ekstraordinære utgifter kommunene fikk i forbindelse med skogbrannene som herjet flere steder i landet i sommer,

 • Mener skogbrannene ble håndtert bra

  – Skogbrannene i sommer ble rett og slett godt håndtert, sa statssekretær Thor Kleppen Sættem da han åpnet DSBs erfaringsseminar etter årets krevende skogbrannsesong.

  Skogbrann Birkenes
  Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK
 • Ber Fylkesmannen om penger

  Et foreløpig anslag viser at sommerens branner har kostet brannvesen på Agder nær 10 millioner kroner. Fylkesmann Stein A. Ytterdahl, sier de med Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal vurdere muligheten for å dekke noe med skjønnsmidler.

  Airlift sløkker skogbrann i Bykle
  Foto: Odd Sivertsen
 • Budsjettsprekk etter skogbranner

  Et foreløpig anslag viser at sommerens branner har kostet fire av seks brannvesen på Sørlandet nesten 10 millioner kroner. Nå håper flere brannsjefer, deriblant Dag Svindseth i Østre Agder brannvesen at Fylkesmannen vil dekke deler av utgiftene. Les.

  Skogbrannhelikopter i Setesdal
  Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK
Tre skogbrannhelikopter er sett inn.