Skjult kamera filmet dogjester

Studenter ved Universitetet i Agder er sjokkert over at noen har montert et kamera på et mye brukt toalett på skolen.

Toalett på UiA hadde kamera

Et kamera på størrelse med ei fyrstikkeske var plassert der den røde ringen viser. Kameraet var rettet direkte mot skrittet på dem som satt på do.

Foto: Ane Lindahl/NRK

Torsdag i forrige uke oppdaget en student på universitetet at noen hadde montert opp et kamera på et av fellestoalettene på baksida av det såkalte servicetorget, midt i hjertet av universitetet.

Det lille kameraet ble funnet under en vask, og var rettet mot toalettsetet, skriver fvn.no.

Informerte ikke studentene

Universitetet politianmeldte hendelsen, og politiet kom og monterte ned kameraet. Nå skal kameraet underøkes for spor, men politiet har det så travelt at de ikke har kommet i gang med etterforskninga.

«Ekkelt og sjokkerende» er to av ordene studentene bruker om kameraepisoden. De liker også dårlig at universitetet har valgt å legge lokk på saken, og ikke har informert studentene.

– Vi har ikke informert, fordi vi har litt for liten oversikt over hva som har skjedd. Vi vet ikke om kameraet overførte videoen videre, eller om den ligger lagret i kameraet. Hvis filmen overføres videre, er det en veldig lite ønskelig situasjon, sier driftsdirektør på universitetet, Torbjørn Dovland.

Vil gjøre tiltak

Kameraet, som var på størrelse med ei fyrstikkeske, var festet til vasken like over vannlåsen, bare én meter fra toalettet.

Universitetet har tidligere hatt tilfeller der det er laget kikkehull mellom toalettbåsene, men har aldri før oppdaget kamera.

– Pleier dere å kontrollere toalettene?

– Nei, det gjør vi ikke. Hvert toalett blir vasket om morgenen, men utover det er det ikke noen kontroll, sier Dovland.

Universitetet vil nå vente til politiets etterforskning er ferdig, og så vil de sette inn tiltak for å prøve å hindre at slike episoder skal skje igjen. Dovland vil ikke si hvilke tiltak det kan bli snakk om, men lover at det i alle fall ikke innebærer skjult kameraovervåkning på do.