NRK Meny
Normal

Skjenketiden består i Arendal

Det kommende borgerlige styret i Arendal kommer ikke til å utvide skjenketidene. Høyre, Frp og KrF har allerede besluttet at skjenkestopp også de neste fire årene skal være klokken to.

Øl

Dette skal fortsatt være lov til klokken to om natten på utestedene i Arendal. (Illustrasjonsfoto)

Foto: colourbox.com / colourbox.com

– Det spørsmålet er ferdigforhandlet. Alle er nå enige om at den skjenketiden som er nå til klokken to om natten, den opprettholder vi. Vi kommer ikke til å øke den, sier kommende ordfører Einar Halvorsen (H) til NRK.no.

Krangelen uteble

Dermed blir det ingen lang og bitter kamp om skjenketidene i Arendal.

Tradisjonelt sett er KrF og Frp ytterpunkter i debatten om skjenketider, nylig illustrert i NRK-debatten mellom KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Per Sandberg i Frp.

Fra Frp-hold har man ofte fått høre at skjenketider bør utvides, da partiet mener forlengede skjenketider ikke fører til flere voldsepisoder, mens KrF vil ha strengere alkohollover.

Ifølge en undersøkelse NRK nylig utførte fremgikk det at bråk og vold har blitt redusert i norske byer etter at skjenketidene ble innstrammet, mens tidligere undersøkelser har hevdet at skjenketidene ikke spiller noen rolle for bråk og vold i utelivet.

– Alle er enige

Einar Halvorsen

Einar Halvorsen kunne juble på valgnatten. Nå kan han juble over enighet i skjenkespørsmålet.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Også Høyre er liberale i forhold til skjenketider, men i Arendal ble byens kraner altså ikke et stridsspørsmål innad i koallisjonen med Høyre, Frp og KrF.

Alle partiene kan leve med skjenkestopp klokken 2 om natten.

– Det er en sak som Kristelig Folkeparti tok tidlig i forhandlingene, og alle partiene er enige om dette, sier Einar Halvorsen.

– Vi kommer ikke til å øke den gjennom disse fire årene, understreker den kommende ordføreren i Arendal.