Skiftet kjønn – ble banket opp

En mann er dømt til fengsel for vold mot en annen mann. Retten mener at tiltalte ikke likte fornærmede fordi han hadde skiftet kjønn.

Lister tingrett

Lister tingrett mener tiltalte hadde imot fornærmede fordi sistnevnte hadde skiftet kjønn.

Foto: Lars Eie

Den tiltalte mannen og offeret deltok på samme fest i en kommune vest i Agder for å feire flere personer som fylte 18 år i fjor.

Den tiltalte 21 år gamle mannen slo fornærmede to ganger i løpet av samme kveld. Første gang i halsen og andre gangen i hodet.

Mannen som ble utsatt for vold, hadde skiftet kjønn. Han fikk omfattende hodeskader med flere brudd.

– Likte ikke kjønnsskiftet

Saken gikk i Lister tingrett og retten mener at den tiltalte 21 år gamle mannen ikke likte fornærmede fordi fornærmede hadde skiftet kjønn.

Den tiltalte 21 år gamle mannen hevdet i retten at han ble provosert fordi fornærmede skulle ha knust et bilvindu i Stavanger. Retten kan ikke se at tiltalte hadde noe med denne saken å gjøre. Og mener heller at kjønnsskiftet var årsaken til konflikten.

Tiltaltes måte å snakke til fornærmede på denne kvelden og hans oppførsel mot fornærmede tidligere, tilsier at tiltalte hadde i mot fornærmede som følge av at han hadde skiftet kjønn.

Lister tingrett

I en legeerklæring går det fram at offeret fikk nesebrudd, brudd i venstre kjevehule, brudd i bihuler og brudd i innsideveggen av øyehulen.

Bedt om å forlate festene

Den tiltalte 21-åringen skal flere ganger ha bedt offeret om å forlate fester de to deltok på. Ifølge offeret i saken, skal tiltalte flere ganger ha gitt uttrykk for at han var imot offeret fordi han hadde skiftet kjønn.

Retten mener at volden var uprovosert. Den 21 år gamle mannen har erkjent at han slo fornærmede ved to anledninger men nekter straffskyld. 21-åringen ble dømt til fengsel i 120 dager og må betale en erstatning på sju tusen kroner.