Skiforbundet viser interesse for Vegårshei ski- og aktivitetssenter

Tirsdag var representanter fra Norges Skiforbund på besøk i skianlegget på Vegårshei. Anlegget kan bli en modell for hvordan slike anlegg skal bygges i framtiden.

Skisatsing i Vegårdshei

Norge har nok skianlegg for toppidrett, men det er stort behov for anlegg for folk flest.

– Vi trenger anlegg som passer til en større målgruppe og som gir gode opplevelser i å drive med slike idretter, sier anleggsrådgiver i Norges Skiforbund, Marit Gjerland.

Skryter av anlegget

Hun var en av flere representanter fra Norges Skiforbund som besøkte skianlegget i Vegårshei tirsdag. Gjerland skryter av anlegget, som i dag brukes til trening i flere ulike idretter.

– Selve anlegget ligger midt i bygda med skolen vegg i vegg. Her kan man ta på seg skiene like utenfor skoletrappa og gå rett opp i anlegget. I tillegg ligger Vegårshei godt plassert. Det er enkelt å komme seg hit, sier hun.

Skianlegget blir trolig en modell for hvordan slike anlegg skal bygges i framtida.

– Skal aldri bli helt ferdig

På Vegårshei er det stas at skiforbundet er så interessert.

– Det oppleves veldig bra. Her er det stort engasjement for å gjøre anlegget til det vi ønsker at det skal være, sier prosjektmedarbeider for Vegårshei ski- og aktivitetssenter, Kjetil Torp.

Selv om mange allerede bruker løypene og bakken, skal området bli enda bedre. Når anlegget er ferdig utbygd etter dagens planer, blir det nytt hoppanlegg med bakker for alle årstider.

– Det skal bli et anlegg som aldri blir helt ferdig. Det skal alltid være i utvikling. Anlegget skal gi mulighet til å drive med aktiviteter på mange ulike nivå og til alle årstider, sier Torp.