NRK Meny
Normal

Skeptisk til sponsing

Det er tvilsomt om oljebransjen på Sørlandet vil sponse 50 millioner kroner til teater- og konserthuset Kilden nå.

Kilden teater- og konserthus
Foto: ALA arkitekter AS

Det er tvilsomt om oljebransjen på Sørlandet vil sponse 50 millioner kroner til teater- og konserthuset Kilden nå. Det sier Kjell O. Johannessen, prosjektleder i oljebransjens samarbeidsorgan NODE.

Styret i Kilden skal forsøke å finne sponsorer i næringslivet til 50 millioner av de totalt 1,4 milliardene bygget vil koste.

Samspill

Kjell O. Johannessen er prosjektleder i NODE, som består av en klynge med 47 sørlandsbedrifter i oljerelatert industri. Samlet omsetning vil i år ligge på 35 milliarder norske kroner.

Johannessen sier at framtidig suksess for deres virksomhet avhenger mer og mer av det offentliges handlinger, og derfor må det et samspill til. Men han er tvilende til hvorvidt det er mulig å hente inn 50 millioner kroner til en bølgevegg på Kilden.

Budsjettstyring

Tirsdag ble det klart at styret i Kilden vil be eierne om 37 millioner kroner ekstra til den karakteristiske bølgeveggen. Av det opprinnelige budsjettet trenger Kilden 153 millioner kroner ekstra, og skal hente inn 50 av disse millionene fra sponsorer.

Daglig leder Ernst Aukland i Kilden tilbakeviser at det er grunnlag for å stille spørsmål ved budsjettstyringen