NRK Meny
Normal

Skepsis til parkeringsavgift

Både kirke- og universitetsfolk stiller seg tvilende til Naturvernforbundets forslag om parkeringsavgift ved blant annet universitet og kirker.

Parkering montasje
Foto: Odd Rømtaland/Per-Kåre Sandbakk / NRK

Som et virkemiddel mot økt biltrafikk vil Naturvernforbundet ha slutt på gratis parkering nær bysentrum, og mener man bør betale for parkering ved offentlige bygg og anlegg som kirker, idrettshaller og utdanningssteder.

Blant dem som vil rammes av en slik avgift har noen en viss forståelse for forslaget, mens andre er klare på at det er «Tull og tøys».

Created by InfoDispatcher

Kirken: – I tvil om effekten
Konstituert kirkesjef i Kristiansand, Jannicke Greipsland, tror ikke dem som besøker kirken og kirkegården vil la bilen stå om det skulle komme avgift.

Created by InfoDispatcher

Studentene: – Tull og tøys
Studentene Agnete Helland og Anette Kleiven synes forslaget er forferdelig teit og mener studenter har nok utgifter som det er.

Created by InfoDispatcher

Tillitsvalgt: – Mange utfordringer
Hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved UiA, Jon Olav Bjørnestad, har sansen for tiltak som er gunstige for miljøet. Han ser imidlertid mange utfordringer med dette forslaget.

Created by InfoDispatcher

Direktøren: – Kanskje på sikt
Universitetsdirektør ved Universitetet i Agder (UiA) mener tiltaket kan være aktuelt på sikt, men da må bedre kollektive løsninger på plass først.