Kritisk til biskopen

Sogneprest i Valle og Bykle, Arne Skare, mener Agder-biskop Olav Skjevesland har knust ham med sine uttalelser.

Skare og Søndervik Johnsen

Sogneprest Arne Skare (t.h) og hans advokat Sveinung Søndervik Johnsen er kritiske til at Agder-biskop og preses i Den norske Kirke, Olav Skjevesland, uttaler seg som om dommen var rettskraftig.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Skare ble denne uka dømt til 30 dagers betinget fengsel for falsk anmeldelse og falsk forklaring, men har anket dommen.

Biskop i Agder og Telemark, Olav Skjevesland, sa til NRK den dagen dommen falt at han tror det vil bli vanskelig for Skare å komme tilbake som prest etter dommen.

– Det er ingen tvil om at dette er en alvorlig dom. Den sier at presten har forspilt sin tillit som prest, og det er alvorlig. Han har tapt troverdighet og løyet. Det er en alvorlig dom over en prest, som skal leve av tillit, sa Skjevesland til NRK.

– Vil ikke få rettferdig dom

Skjevesland uttalte det samme til avisa Vårt Land i går, og nå mener Skare at han aldri vil få en rettferdig dom etter slike uttalelser fra kirkas preses.

Han er sjokkert over at arbeidsgiveren har gått ut på denne måten uten å ta kontakt med ham først, og kaller uttalelsene et maktovergrep av dimensjoner.

– Nå når biskopen har sagt han ikke har tillit til meg, kommer jeg aldri til å få en rettferdig dom i en norsk domstol. Jeg kommer heller ikke til å få jobb i en norsk kirke. Dette er et maktovergrep av dimensjoner, sier Skare til fvn.no.

– Meget spesielt

Også sogneprestens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, er kritisk til at Skjevesland konkluderer så tidlig.

– Det er meget spesielt at Skjevesland går ut slik når dommen ikke er rettskraftig. Hva skal han si hvis Skare blir frikjent i lagmannsretten? spør Johnsen.

Biskopen skal nå i et møte med Skare, hvor uttalelsene skal tas opp.

Skare har hele tida nektet straffskyld. Se video fra 9. februar:

Video nsps_upload_2010_2_8_19_5_27_1436.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra rettssaken 9. februar ved å klikke på bildet.