NRK Meny
Normal

Skapt til å skape

Kontrastene i livet har inspirert den sørlandsbaserte bergenseren Jan-Erik Mæland på ny EP.

Jan-Erik "GinoBless" Mæland.

Han har vært aktiv i det sørlandske rap og hip-hop-miljøet siden han slo seg ned på Sørlandet for flere år siden.

Jan Erik Mæland trives i sin kones hjemby Arendal, og har sitt eget studio i Kristiansand. Nå har han samlet flere av sine tidligere singelutgivelser på EP-en "Livet".

Inspirert av egen oppvekst

– På denne platen går jeg i dybden i min egen fortid og barndom, men jeg beskriver også den gode følelsen jeg har i livet akkurat nå, forteller Jan-Erik Mæland.

– Vi venter vårt første barn og det skjer mye bra på musikkfronten, smiler rapperen som bruker artistnavnet GinoBless.

GinoBless beskriver seg som et løvetannbarn, noe han får frem i sangen "Bak et vindu". – Jeg har jobbet en del i barnevernet og sett mange barn som lider av omsorgssvikt og jeg har jo også min egen historie, forteller Mæland, når han beskriver hva som inspirerte ham til denne teksten.

– Jeg vil hylle de såkalte løvetannbarna, og spesielt de som klarer seg bra på tross av en vanskelig barndom, sier rapperen.

Er glad for at tekstene treffer

Jan-Erik Mæland forteller at han får mange gode tilbakemeldinger fra folk som kjenner seg igjen i tekstene hans.

– Folk setter pris på at jeg våger å være så direkte, konkluderer han.

Mæland forteller at lydbildet til platen bærer preg av flere krysninger innen hip-hop, RnB og pop. Han har trukket flere artister inn i produksjonen, blant andre sin kone Rebekka Mæland.

– Selv om jeg står som hovedartist på plata er det viktig for meg å ta andre med i innspillingen, forklarer Jan-Erik. – Jeg er skapt til å skape sammen med andre, konkluderer Jan-Erik "GinoBless" Mæland.

Tar ting på alvor, mener anmelder.

Musikkanmelder Øyvind Nyvoll plasserer musikken til GinoBless et landskap mellom hip-hop og popmusikk.

Plateanmeldelse: Jan-Erik "GinoBless" Mæland.

– Tekstene handler om livet og om tro, og igjen slår det meg at musikanter som driver i hip-hop-verdenen tar ting veldig på alvor, sier Nyvoll.

– Jan-Erik Mæland har vært aktiv på musikkfronten en god stund og har flere utgivelser bak seg og han fortsetter å sette sitt preg på en del av musikklivet her på Sørlandet. Han har mye på hjertet, men på denne utgivelsen kunne jeg ønske meg litt mer variasjon, konkluderer anmelder Øyvind Nyvoll.

Han gir poengsummen 7 av 10 oppnåelige.