NRK Meny
Normal

Skandinaviske stjerner til Hove

Robyn og John Olav Nilsen & Gjengen er klare for Hovefestivalen 2011.

Robyn

Den svenske favoritten Robyn gjorde i fjor comeback i pop-sirkuset med trippelalbumet 'Body Talk Pt. 1, 2 og 3'. Til sommeren kommer hun til Hove.

Foto: Lewis Chaplin / Wikimedia Commons

Årets Hovefestival i Arendal vil bli den femte av sitt slag, etter at den ble arrangert første gang i 2007. I en pressemelding opplyser festivalledelsen om at to betydelige navn allerede er klare for Hovescenen til sommeren.

Får besøk av svensk popstjerne

I dag ble det kunngjort at svenske Robyn og de bergenske rockerne i John Olav Nilsen & Gjengen kommer til Hovefestivalen 2011.

– Det føles bra å kunne starte årets artistslipp med to av de sterkeste navnene akkurat nå. Robyn har i løpet av det siste året tatt steget opp i den internasjonale elitedivisjonen, og det kommer til å bli fantastisk å kunne se henne i storformat på Norges største festival, sier festivalsjef Melvin Benn i pressemeldingen.

Kritikerrost bergensband kommer

john olav nilsen

John Olav Nilsen & Gjengen er kjent for sine utleverende sceneopptredener.

Foto: Tom Ivar Øverlie / NRK

John Olav Nilsen og gjengen gir i vår ut sitt andre album, etter knallsuksessen med "For sant til å være godt" fra 2009, som gruppa fikk spellemannspris for.

– John Olav Nilsen & Gjengen er noe av det største som har skjedd norsk rock på lenge. Det var på høy tid å få dem til Tromøya, og de føyer seg fint inn i tradisjonen med kvalitetsartister fra Bergen på Hove. I fjor hadde hele bergensgjengen til og med et eget område inne på festivalcampen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Lover flere storheter

Hovefestivalen i år arrangeres mellom 28. juni og 1. juli på Tromøya utenfor Arendal. Ifølge festivalledelsen vil det senere denne uken bli annonsert flere Hove-klare artister, deriblant et større amerikansk band som vil gjøre sin Norgesdebut på Hove 2011.