NRK Meny
Normal

Vil undersøke rasforhold

Husene hviler på kvikkleire - nå skal faren for leirras sjekkes.

Langs Lundeelva

Hus i Lunde. og Leire-området kan stå på usikker grunn (arkivbilde)

Foto: Odd Rømteland / NRK

Søgne kommune er innstilt på at det kan bli aktuelt å gjennomføre en risikoanalyse på Lunde og Leire-området. Beboere mener husene her står på kvikkleire som går flere meter dypt.


Flere føler de bor på utrygg grunn , og frykter leirras slik som i Namsos.

I går var det folkemøte om saken, og ordfører Solveig Kjelland Larsen lover at kommunen vil undersøke grunnforholdene nærmere - om nødvendig.

Vil sjekke risikoen

Ordfører Solveig Kjelland Larsen sier kommunen drøftet saken i går. De vil først se om det foreligger analyser fra området, og om nødvendig vil det bli gjennomført nye risikoanalyser.

- Vi skal først se hva slags type analyser vi allerede har av området og hva de sier. Har vi ikke veldig nye undersøkelser - så må vi eventuelt foreta nye analyser av rasrisikoen, sier ordføreren.

Husene vibrerer

For halvannen uke siden raste leire ut i Namsos, flere hus ble tatt. Nå frykter også beboerne langs Lundeelva det samme kan skje der - for flere hus ligger på kvikkleire.

Video nsps_upload_2009_3_23_19_31_33_1477.jpg

Rolf Tag viser meter på meter med kvikkleire

Flere beboere kjenner at huset deres vibrerer når det foregår grunnarbeid i området. Beboerne møttes i går kveld for å diskutere rasfaren.

- Folk er virkelige bekymret her på Lunde- og Leire-området etter det som skjedde i Namsos, sier beboer Rolf Tag.

Han setter pris på at kommunen nå tar tak i saken.