Hopp til innhold

Skandinaviske spillere vil ikke til Sørlandet

Amazon Grimstad har signert Augustine Silvia Ejangue Siliki (25) fra Kamerun og Dyanne Anderson (23) fra USA på korttidskontrakter for å berge klubben fra nedrykk.

London Olympics Soccer Women

Augustine Silvia Ejangue Siliki (t.v.) (25) fra Kamerun er blant spillerne som skal snu situasjonen for Amazon. Her fra OL i London i 2012.

Foto: Luca Bruno / Ap

– Sørlandet er ikke så attraktivt for norske toppspillere, heller ikke nordiske. Sånn som vi har det nå må vi ta inn spillere fra utlandet for å få gode nok spillere, sier styreleder Hans Inge Sævareid.

Amazon Grimstad jubler

Amazon håper på mer jubel denne høstsesongen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Han mener de nå jobber langsiktig med å bedre situasjonen, men at å hente Siliki og Anderson er nødvendige grep for å hindre at klubben rykker ned fra Toppserien.

– Vi mista mange rutinerte spillere i fjor, og som kjente nivået. Nå har vi mange unge som har gjort at vi ikke henger helt med. De som kommer inn nå har et høyt nivå og kan heve laget med ferdigheter og rutine, sier Sævareid.

Augustine Silvia Ejangue Siliki har erfaring fra landslaget til Kamerun, og deltok blant annet i OL i 2012. Hun skulle etter planen spille for den svenske toppklubben Tyresö FF, men klubben gikk konkurs 24. juni i år.

Det var Agderposten som første meldte om overgangene.

– Har handlet ferdig

For en drøy måned siden varslet styrelederen at klubben ville forsterke fra både inn og- utland.

– Har dere handlet ferdig nå?

– Vi regner med at med de forsterkningene som er gjort er vi ferdig handla. Det vi skal gjøre nå framover er å utvikle spillere inn i gruppa, men da er det snakk om unge, norske talenter, sier Sævereid.

Han forteller videre at klubbens målsetting er å få flere lokale talenter opp på et høyt nok nivå.

– Målsettingen er at kvinner og jenter på Sørlandet skal drive på toppnivå med sin idrett. Det vil ta tid, men vi jobber på sikt for at det skal skje.

Har slitt økonomisk

Amazon har over lengre tid slitt økonomisk, men ifølge styrelederen har ikke det påvirket overgangen til de to utenlandske spillerne.

– Vi har gjort store justeringer økonomisk de siste årene. Det er korrekt at vi har slitt, men vi har ennå ikke søkt om offentlig støtte. Vi tar hånd om den gjelda vi har, og føler at vi har kontroll på det, avslutter Sævereid.

Amazon ligger nest sist på tabellen med tre poeng på 11 kamper. Neste kamp i Toppserien er borte mot serietreer Røa 9. august.

Klubben har fra før Kelsey Hood som også er fra USA.

Laster innhold, vennligst vent..