Skal overbevises

E18-aksjonistene vil gjøre alt for å overbevise politikerne på onsdagens storstilte aksjon.

Jan Kløvstad

Aksjonsleder Jan Kløvstad.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

I formiddag presenterer den såkalte E18-aksjonen strategien for aksjonen mellom Arendal og Tvedestrand som skjer på onsdag.

Presentasjonen finner sted klokken 12.20 i dag på rasteplassen ved Haslestad, på grensen mellom Arendal og Tvedestrand, der aksjonsleder, Jan Kløvstad, vil orientere om onsdagens aksjon for media og andre tilhørere.

Til aksjon mot E18

I tillegg vil Ordføreren i Arendal og Vara-Ordføreren i Tvedestrand være til stede for å redegjøre for kommunenes syn på behovet for ny E18.

Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité skal onsdag kjøre denne strekningen, og i denne forbindelse ønsker aksjonistene å vise politikerne hvor farlig strekningen er.

Markerer hver avkjørsel

Aksjonen vil foregå ved at en person vil stå ved hver av de 159 avkjørslene og bussholdeplassene på den 20 kilometer lange strekningen. 

- Vi har vel norgesrekord i antall avkjørsler per kilometer. Det er i gjennomsnitt 144 meter mellom hver avkjørsel. Vi vil vise politikerne hvor farlig denne strekningen er. Den har et helt annet kjøremønster enn hva normalt er, sier Kløvstad.

- Må med i transportplanen

I nasjonal transportplan som nettopp ble lagt frem, ble ikke strekningen prioritert.

- Langs strekningen er det blant annet 4,4 kilometer uten gang og sykkelvei, to barneskoler, to videregående skoler og et aktivt landbruk på begge sider av veien. Sistnevnte vil bli markert med trekrorskilt langs alle landbruksavkjørsler, sier Kløvstad.

Aksjonslederen mener de mange dødsfallene på veien bør være grunnlag nok til at transportkomitéen får opp øynene for den farlige strekningen.

- Vi fortjener en plass i nasjonal transportplan. Målsetningen med aksjonen er å bli nevnt i denne planen. Denne strekningen fortjener det, mener aksjonsleder Jan Kløvstad.