Hopp til innhold

52 millioner skal kuttes

Rådmannen i Kristiansand foreslår å kutte 52 millioner i skolen i Kristiansand. I kveld møtes foreldrene for å diskutere kuttene.

Video nsps_upload_2009_11_5_20_45_35_5581.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Leder for foreldreutvalget i skolene i Kristiansand, Marit Sanner, frykter for at kvaliteten i skolen vil gå ned. Se video ved å klikke på bildet.

I Kristiansand møtes foreldre torsdag kveld for å kjempe mot store kutt i skolesektoren .

I sitt budsjettforslag for neste år vil Kristiansands rådmann de neste fire årene kutte 52 millioner kroner i skolesektoren.

Tidligere har bystyret vedtatt å kutte 15 millioner i skolesektoren de neste årene, men nå foreslår rådmannen å øke kuttet kraftig.

HVA MENER DU OM FORSLAGET? SI DIN MENING NEDERST.

Vil ikke ha færre lærere

Leder for foreldreutvalget i skolene i Kristiansand, Marit Sanner, er redd kuttet blir så stort at mange lærerstillinger vil forsvinne og at kvaliteten i skolen vil gå ned.

– De største kuttene handler i praksis å kutte i ansatte i skolen. Det mener vi er dumt, for det er blitt gjort i år etter år. Vi vet at det er knapt med lærere og når rektorene gang etter gang må inn som vikarer, så viser det at nå er det nok, sier Sanner.

På møtet i kveld skal foreldrene bli enige om hvilket signal de skal sende til politikerne, før Kristiansands bystyre i desember skal behandle rådmannens budsjettforslag.

Video nsps_upload_2009_11_5_19_24_6_5568.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Vesle Erkleiv skole i Kristiansand er én av flere som kan bli lagt ned, når det skal kuttes i skolesektoren. Se video ved å klikke på bildet.

Villig til å legge ned skoler

Kristiansand har 38 små og store skoler. Vesle Erkleiv skole ble vurdert nedlagt i fjor. Nå er denne gamle barnskolen igjen i søkelyset. Også Åsane skole i midtre Vågsbygd, kan bli lagt ned. Ifølge kommuneledelsen vil en nedleggelse av de minste skolene gi et bedre tilbud til elevene, samtidig som storbruksdrift kan spare penger. Den tredje skolen som kan forsvinne er Voie skole i Ytre Vågsbygd.

Sanner mener foreldrene kanskje må godta at noen skoler legges ned.

– Det er bra at man ser på skolestrukturen i Kristiansand, for en dyr skolestruktur er i alle år blitt brukt som unnskyldning for å kunne kutte i skolen. Derfor kan det være at det må gjøres endringer her, men de skal gjøres på grunn av innholdet i skolen.

– Vi kan gå med på at noen skoler blir lagt ned, dersom det likevel gir god læring for ungene. Skolestrukturen ikke er hellig, sier Sanner.