NRK Meny
Normal

Skal granske publikumssvikt

ØIF Arendal vil vite mer om hvorfor folk ikke kommer på kamp og skal nå gjennomføre en undersøkelse.

ØIF Arendal - FyllingenBergen, Marcus Dahlin og Kenny Ekmann

ØIF Arendal i kamp mot Fyllingen 20. desember. Ledelsen ønsker flere tilskuere på kampene.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Klubben kjemper om seriegull, men er ikke fornøyd med publikumsoppmøtet i serieinnspurten.

I november var hallen fylt opp med 2500 tilskuere da laget spilte semifinale i cupen på hjemmebane. Nå har laget sjanse til å ta «The double», men bare 1350 tilskuere så laget slå Haslum sist onsdag i kampen som ble karakterisert som en seriefinale.

– Hadde det vært en kamp hvor gullmedaljene kunne blitt delt ut er jeg sikker på det hadde vært smekkfullt, men med fire kamper igjen etter denne var det ikke noen «vinn eller forsvinn»-kamp, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen.

Saken fortsetter under bildet

ØIF Arendal-supportarar

De som var der lagde bra stemning, men det var god plass på tribunene i «seriefinalen» mot Haslum.

Foto: Leif Dalen/NRK

Tar grep

Klubben ønsker flere tilskuere på hjemmekampene og vil nå gjennomføre en undersøkelse for å få flere svar på hvorfor folk ikke kommer.

– Vi er veldig fornøyd med dem som er der, men vi har plass til så mange flere. Vi vil gjerne bli bedre og sørge for at folk kommer på alle kampene våre. Hvis vi får noen klare signaler på hva som er galt vil vi prøve å gjøre noe med det, sier Michelsen.

Han tror det kan være mange grunner til at folk ikke kommer på kamp.

– Det kan handle om tidspunkt, mangel på faste plasser, for mye bråk. Vi hører en del forskjellig, men klarer ikke trekke noen konklusjon for hva som kan gjøres, sier Michelsen.

Vil helst spille på søndager

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder Per Carsten Michelsen vil finne ut om det er noe klubben kan gjøre for å få flere til å komme på kamp.

Foto: Leif Dalen / NRK

Michelsen ser imidlertid at noen forhold klubben ikke råder over har betydning. Blant annet kommer det færre tilskuere på kamper som spilles midt i uka, og klubben har allerede jobbet opp mot forbundet for å få flere kamper i helgene.

– Vi skulle helst hatt alle kampene på søndag kveld. Mange barn og unge driver med egne aktiviteter og ukedagene er ugunstige for oss. Håndballforbundet burde sette opp en terminliste som er mer i tråd med klubbenes ønsker, men det har vist seg vanskelig, sier Michelsen.