Dette skal friste ungdom til å bli kokk

Næringslivet er i beit for kokker. Derfor skulle flere hundre elever fra ungdomsskoler i Aust-Agder fristes til å velge nettopp kokkeyrket.


Næringslivet er i beit for kokker. Derfor ble flere hundre elever fra ungdomsskoler i Aust-Agder i dag fristet til å velge nettopp kokkeyrket.

NETT-TV: Med smaksprøver og gode råd skulle ungdom fristes til å velge et yrkesliv som kokk. Mange likte maten, men ville likevel ikke bli kokk.

– Det å glede andre er viktig. Og det å dele gleden med noe du liker selv er viktig for meg, og noe av grunnen til at jeg ønsker å være kokk sier Philip Mitu Hansen, som er kokk i BiG Catering.

Han deltok i dag på yrkesmessa som ble arrangert i Arendal i dag, blant annet for å friste flere til å bli kokk.

Smaksprøver og gode råd

Sammen med kolleger holdt han i formiddag på med de siste forberedelsene før flere hundre elever skulle ankomme. Det er viktig å la fristelsene tale for seg.

Ungdomsskoleelever fra store deler av Aust-Agder var påmeldt for å bli inspirert til framtidige valg. Et titalls bedrifter stilte med smaksprøver og gode råd.

– De siste årene har vi sett et stort behov i næringslivet, spesielt for kokker. Det er tatt inn veldig mange lærlinger, men de får ikke nok ungdom interessert i dette. Vi håper dette arrangementet vil trigge og motivere ungdom til å velge restaurant- og matfag, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder.

– Smaker godt, men ikke noe for meg

Når dørene åpner går elevene løs på fristelsene. Men ikke alle vurderer å bli kokk selv om dagens tiltak blir satt pris på.

– Jeg tror kanskje ikke det er ikke noe for meg. Men jeg vil tro det kan passe for mange andre. For det er jo veldig gøy å lage mat, og jeg tror denne messa er nyttig for mange. for det er vanskelig å vite hva man skal velge av fag, sier elev Ole Thomas Pedersen ved Hisøy skole.

Det er NHO, Aust-Agder fylkeskommune, Opplæringskontoret for resepsjon, restaurant og matfag og opplæringskontoret for frisørfag som står bak arrangementet.