NRK Meny
Normal

Skal avhøre involverte etter politijakt

Spesialenheten for politisaker skal i dag avhøre de involverte i trafikkulykka i Songdalen, som oppsto etter en biljakt.

Gå til forsiden

To til sykehus etter politijakt

Politijakt

To til sykehus etter politijakt

4 bilder

  Agder politidistrikt meldte natt til tirsdag om en politijakt ved E39 ved Brennåsen i Songdalen i Vest-Agder.

  Politiet forsøkte å stanse en bil, men bilføreren ville ikke stoppe. Politiet tok da opp jakten på bilen med tre personer i, men jakten endte i grøfta for både personbilen og politibilen.

  To personer er sendt til sykehus, en av dem er alvorlig skadd. Den tredje sitter i arresten i Kristiansand. De tre er 25, 26 og 39 år gamle.

  På vei til Sørlandet

  Politiet i Agder varslet Spesialenheten for politisaker om hendelsen, og de er nå på vei til Sørlandet, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten.

  – Vi ble kontaktet av politiet i Agder rundt midnatt og ble da underrettet om at det hadde skjedd en trafikkulykke med personskade. Vi har besluttet å undersøke saken nøyere og vi har folk på stedet fra i dag, sier Wold.

  Skal avhøre de involverte

  I første omgang skal de involverte politifolkene og de tre som satt i ulykkesbilen avhøres. Det er gjort tekniske undersøkelser på ulykkesstedet og disse undersøkelsene vil også etterforskerne gjennomgå. I tillegg vil de trolig også sikre politiets lydlogg fra hendelsen.

  – Det vi i første omgang gjør er å avhøre alle som kan belyse det som har skjedd, sier Wold.

  – Hva kan du si om bakgrunnen for biljakten?

  – De ble forfulgt av politiet, men noe mer har jeg ikke oversikt over foreløpig, sier Wold.

  Sparsomme med opplysninger

  Heller ikke politiet i Agder vil si mye om episoden i natt, ettersom politiet er under etterforskning.

  De tre pågrepne som var i ulykkesbilen er 25, 26 og 39 år, opplyser politiet, men de vil ikke si noe om hvor personene kommer fra.

  Politiet vil heller ikke si om bilen ble forsøkt stoppet i en rutinekontroll, eller om man var ute for å stoppe nettopp denne bilen.

  Heller ikke vil de si om politiet har noen mistanke om hvorfor bilen ikke ville stoppe, og hvorfor de to i bilen som ikke satt fastklemt valgte å stikke av etter utforkjøringen.