NRK Meny
Normal

Må i fengsel etter ulykke i Kvinesdal

En 22 år gammel mann må i fengsel for å ha skadet kameraten sin i ei bilulykke.

En 22 år gammel mann fra Sandnes er i Lister tingrett dømt til 30 dager i fengsel for å ha kjørt uaktsomt, og ha påført en annen betydelig legemsskade.

Han mister også førerkortet i to år, og må gå opp til ny førerprøve for å få det tilbake.

Fikk brudd på hodeskallen

22-åringen er dømt fordi han 20. desember 2008 kjørte av veien ved Utsikten Hotell i Kvinesdal, og en av hans to passasjerer ble alvorlig skadd i ulykka.

Passasjeren fikk brudd på kraniet, knusningsskader i hodet, skade på lungene og ribbeinsbrudd i ulykka.

Tre kamerater fra Sandnes overnattet på Utsikten Hotell og skulle lørdag ned til Liknes sentrum for å handle. På vei hjem fra butikken kjørte de av veien i en sving like nedenfor hotellet.

Sjåføren og mannen som satt ved siden av ham i forsetet kom seg etter kollisjonen selv ut av bilen, mens tredjemann, som satt i baksetet, satt hardt skadd og fastklemt i bilen. Han ble hjulpet ut av redningsmannskaper og fraktet til Sørlandet sykehus Flekkefjord, og deretter videre til Stavanger Universitetssjukehus.

Kjørte for fort i svingen

Retten mener 22-åringen ikke var tilstrekkelig varsom under kjøringa, at han holdt for høy fart ved inngangen til en bratt høyresving, og at han derfor mistet kontrollen over bilen. Bilen kjørte ut av veibanen, traff noen steiner og trær og ble kastet tilbake på veien hvor den ble liggende på taket.

22-åringen innrømmer å ha holdt for høy fart etter forholdene i svingen, men hevder han ikke kjørte over fartsgrensa på 80 kilometer i timen. Han erkjente heller ikke straffeansvar for å ha forvoldt en betydelig legemsskade.

Retten mener imidlertid at mannen ikke kjørte aktsomt nok, og dømmer han altså til 30 dagers fengsel.