Sju ungdommer tatt i narkoaksjon

Sju ungdommer i alderen 17-19 år er pågrepet i en narkotikaaksjon.

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Forebyggende avdeling ved Agder politidistrikt står bak aksjonen som ble gjennomfør tirsdag. Ifølge politiet kan det komme flere pågripelser.

Alle de pågrepne er gutter. Fire av dem er under 18 år.

– Fire av disse er skoleungdom som vi hentet på skoler i Kristiansand. Noen bor lenger utenfor byen og vi fikk derfor hjelp av blant andre Randesund politistasjon, sier Bjørn Rødland ved forebyggende avdeling i Agder politidistrikt.

Tre av de pågrepne har ikke hatt befatning med politiet tidligere.

Avslørt av SMS

Politiet kom på sporet av ungdommene som følge av tidligere pågripelser.

– Bakgrunnen for pågripelsene er tidligere avhør og beslag av telefoner, hvor vi finner tekstmeldinger relatert til narkotika. Vi har samlet opp de personene vi mener det er grunnlag for å kikke nærmere på, og bedt både vår politiadvokat og retten vurdere muligheten for ransaking og pågripelse av disse. Da var det sju personer vi satt søkelyset på i forhold til bruk eller omsetting av narkotika, sier Rødland.

Det var også en aksjon for om lag en måned siden, er det noen sammenheng mellom disse?

– Det var Randesund politistasjon som holdt aksjonen for en måned siden, og det er ikke nødvendigvis noen sammenheng, sier Rødland.

Forebyggende

– Målet vårt er å fange disse opp før de går inn på en alvorlig, tyngre ruskarriere. Mange er gutter som treffes på fester. Der blir de del av et røykelag hvor enkeltpersoner har med seg narkotika. For oss i forebyggende avdeling er fokuset å få stoppet dem før det går for langt, sier Rødland.