NRK Meny
Normal

Hele Sjømannskirkens styre trekker seg

Hele styret i Sjømannskirken trekker seg, og det innkalles til ekstraordinær generalforsamling. Dette skjer etter at kristiansanderen Audun Myhre tirsdag sist uke trakk seg som generalsekretær.

Generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre

Kristiansanderen Audun Myhre trakk seg sist uke som generalsekretær i Sjømannskirken.

Foto: Øyvind H. Sæthre

– Sjømannskirken har en situasjon hvor hovedstyret anser ikke å ha nødvendig og tilstrekkelig legitimitet for å ivareta styreansvaret, sier konstituert styreleder Nora Blaasvær i en pressemelding.

Tredje styreleder

I løpet av valgperioden har en rekke styremedlemmer av ulike grunner trukket seg. Styret har i dag sin tredje styreleder. Det er ingen varamedlemmer igjen, alle er rykket inn i styret eller har trukket seg.

– Sjømannskirken står overfor store utfordringer og er inne i en krevende fase hvor det er nødvendig å ivareta organisasjonen og de ansatte. Det er derfor viktig at en fremover får forståelse for og bred tilslutning til de valg som gjøres, skriver Blaasvær.

«Ulike syn» på fremtiden

Bråket i Sjømannskirken begynte tirsdag ettermiddag, da organisasjonen sendte ut en melding om at generalsekretæren gjennom fire og et halvt år, Audun Myhre, slutter grunnet «ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover».

Verken Myhre eller den nå avgåtte styret har villet kommentere saken, men Myhre har bekreftet at hans avgang ikke «lå i kortene».

Lørdag 14. juni innkalles det til ekstraordinær generalforsamling i organisasjonen for å velge et nytt hpvedstyre.