Sjøfartsinspektøren er koblet inn

Tirsdag kveld grunnstøtte fullriggeren "Sørlandet" i Oslofjorden.

 Skoleskipet "Sørlandet" gikk på grunn like ved Hovedøya i Oslo tirsdag kveld.

Fullriggeren 'Sørlandet' gikk på grunn like ved Hovedøya i Oslo tirsdag kveld. Et drøyt hundretalls passasjerer ble evakuert før en slepebåt ga seg i kast med trekke henne av grunnen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Det står en lykt i leden ved Hovedøya i Oslofjorden, som markerer en grunne. "Sørlandet" gikk på feil side av den lykta og gikk på grunn. 

Det sier politibetjent Eigil Haugen i havnepolitiet i Oslo.

- Sjøfartsinspektøren er koblet inn, og i samråd med ham vil det bli vurdert hvorvidt det skal opprettes politisak på grunnstøtingen, sier Haugen.

Måtte evakueres

Fullriggeren måtte i går kveld evakueres etter grunnstøtingen ved Hovedøya i Oslofjorden.

 

På alle seilaser er det fullt mulig å gå på grunn. Det skal ikke mye til.

Leif Brestrup, direktør i Stiftelsen fullriggeren "Sørlandet".

137 personer var ombord da uhellet skjedde, men hendelsen opplevdes  ikke som dramatisk, ifølge Leif Brestrup, direktør i Stiftelsen fullriggeren "Sørlandet".

- Vi var vel kanskje litt nærme land, noe mer kan jeg ikke si. På alle seilaser er det fullt mulig å gå på grunn, selv om du har både radar og ekolodd. Det skal ikke mye til, annet enn et lite uhell, sier Brestrup. 

Ingen skader

Dykkere fra Oslo brannvesen inspiserte skipet i går kveld og kunne konstatere at det ikke var oppstått skader på skroget. I morgentimene onsdag gikk dykkere på nytt ned for å sjekke skipet.

Ifølge politiet var det ikke dramatikk knyttet til grunnstøtingen, og heller aldri fare for at skipet skulle gå ned.

Sjøsatt etter restaurering

Skipet som ble bygget i 1927 har vært skoleskip i mange år og ble nylig restaurert for nærmere 50 millioner kroner. Dette arbeidet tok to år. I mai ble skipet sjøsatt fra dokk.

Skoleskipet "Sørlandet" gikk på grunn like ved Hovedøya i oslo tirsdag kveld.

Et drøyt hundretalls passasjerer ble evakuert før en slepebåt ga seg i kast med trekke fullriggeren 'Sørlandet'av grunnen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX