Normal

Sjekker forholdene før Evje-drapet

Kommunen vil vurdere om hjelpeapparatet kunne ha fanget opp drapsmannen før.

Kriminalteknikere Evje-drap

Kriminalteknikere fortsetter arbeidet utover fredagen

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Den 63 år gamle kvinnen som ble drept av sin 39 år gamle sønn ved Gautestad i går, ble utsatt for omfattende vold. Drapet har rystet folk i kommunen og enkelte har reist kritikk mot kommunen etter drapet .

Etter at nyhetene om drapet ble kjent trådte kriseapparatet i Evje og Hornnes raskt sammen Og kommunen vil nå undersøke om familietragedien kunne vært forhindret. Det forteller rådmann Jens Arild Johannessen.

- Vi og jeg vet for lite om hendelsen og personen. Men i ettertid må vi spore tilbake og se om det er noe vi kunne ha fanget opp, sier rådmannen til NRK.

HØR RÅDMANNEN OG POLITIET OM DRAPET

Fortsetter arbeidet på drapsstedet

Drapet ble oppdaget av kvinnens ektemann og far til 39-åringen i går ettermiddag. Og det var i et politiavhør sent i går kveld den drapssiktede mannen ga en kort forklaring der han innrømmer å ha drept sin mor , men foreløpig ikke ville ta stilling til om han innrømmer straffeskyld.

- Han har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet på den 63 år gamle moren, men har ikke tatt stilling til siktelsen om forsettlig drap, opplyser politiinspektør Nils Grønås i Agder politidistrikt.

Video nsps_upload_2009_4_16_18_55_14_3190.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Saumfarer åstedet


Selv om det foreligger en tilståelse, gjenstår mye politietterforskning.

- Kriminalteknikerne er fortsatt på åstedet og gjør sine undersøkelser og de blir trolig ikke ferdig før i morgen, sier Grønås.

Judisiell observasjon

Nils Grønås

Nils Grønås

Foto: Lars Eie / NRK

Grønås sier at mannen fremstilles for varetektsfengsling fredag, og regner med å legge ned påstand om fengsling i fire uker. 39-åringen har, via sin forsvarer, sagt at han vil godta politiets krav.

Politiet vil også kreve at 39-åringen må gjennomgå en judisiell observasjon for å fastslå hvorvidt han er strafferettslig tilregnelig.

39-åringen har vært domfelt fire ganger tidligere.

Politiet holder foreløpig for seg selv hva de vet om selve drapsmotivet.