Sitter igjen med usolgt kunst for flere hundre tusen

Arendalsuka sitter igjen med usolgt kunst for flere hundre tusen kroner etter at de i fjor for første gang brukte en festivalkunstner. Det ble ingen suksess.

Litografi

Håkon Gullvågs verk «Lyden av båt» ble produsert i 100 nummererte eksemplarer til fjorårets festival, men fortsatt er over 70 bilder til salgs. Flere hundre tusen kroner har blitt brukt på festivalkunsten.

Foto: MIRIAM GROV / NRK

– Vi klarte dessverre ikke å selge nok, så vi har mange igjen av et flott trykk, sier leder for programkomiteen Øystein Djupedal.

Arendalsuka sitter igjen med usolgt kunst for flere hundre tusen kroner etter at de i fjor for første gang hadde en festivalkunstner.

Planen var å ha en ny kunstner hvert år, som skulle lage et kunstverk til minne om arrangementet.

Djupedal

– Ideen var god, men vi må ha noen til å kjøpe også, sier leder for programkomiteen i Arendalsuka, Øystein Djupedal.

Foto: MIRIAM GROV / NRK

Håkon Gullvågs verk «Lyden av båt» ble produsert i 100 nummererte eksemplarer til fjorårets festival, men fortsatt er over 70 bilder til salgs.

– Ideen var god, men vi må ha noen til å kjøpe også, sier Djupedal.

Flere hundre tusen tapt

– Vi har brent for mye penger på det, sier Djupedal, og legger til at Arendalsuka ikke har råd til en festivalkunstner i år.

Hans ambisjon var å ha en ny kunstner hvert år, som kunne profilert uka.

– Men vi har ikke råd. Vi må prøve å selge de trykka vi har.

Djupedal sier det er brukt flere hundre tusen kroner på verkene som ikke er solgt. Nå håper han folk vil få øynene opp for trykket som står utstilt i foajeen i kulturhuset:

– Den som måtte være interessert kan komme her og tegne seg for kjøp.

Aner ikke hvorfor bildene ikke selger

Lederen for programkomiteen har ingen forklaring på hvorfor bildene ikke har solgt.

– Jeg vet ikke. Ideen er god, bildet er vakkert og det er en rimelig pris. Men jeg håper vi får solgt såpass i løpet av uka, at vi kanskje kan ta opp ideen neste år, sier Djupedal.

Innehaver Arne Glad på His Galleri har fått jobben med å selge bildene. Han syns det er rart det ikke er solgt flere bilder:

– Det er jo et typisk Gullvåg-litografi med en skute i bakgrunnen. Det er et utrolig flott bilde av en av våre absolutt beste kunstnere.

NRK.no har vært i kontakt med kunstneren, som ikke ønsker å si noe.