NRK Meny
Normal

Klagene strømmer inn

En av ti arendalitter klager på den nye eiendomsskatten, viser foreløpige tall. Kommunen har nå hendene fulle med å motta klager, for onsdag går klagefristen ut.

Video 2000 klager på eiendomsskatt

Hadde du tenkt å klage på eiendomsskatten må du forte deg. For i morgen går klagefristen ut. (Se video ved å klikke på bildet).

Smilet sitter løst hos klagebehandler Roy Engen, til tross for at han for tida må snakke med hundrevis av misfornøyde kunder.

Alle klagene på den omstridte eiendommsskatten kommer til rådhuset i Arendal, og nå står det åtte permer med klager på at taksten er satt for høyt på pulten til Engen.

Roy Engen

Klagebehandler Roy Engen i Kjell Larsen Verditaksering.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Særlig nå på slutten har det vært hektisk. Vi har en del klager som kommer inn nå helt på slutten, men det går bra.

Mange ute i siste liten

I dag var det påskeferie for mange, men arbeidsmengden fortsetter å tårne seg opp på rådhuset. Mange klager strømmet nemlig inn dagen før klagefristen går ut. Det kan se ut som om en av ti i kommunen vil protestsere.

– Det kan vel dreie seg om bortimot ti prosent av innbyggerne som klager. Fra 17 000 husstandere får vi kanskje 1 500 klager. Men det er tidlig å si, for vi har ikke fått inn alle klagene ennå, sier Engen.