NRK Meny
Normal

Siste frist i dag

Vil du bli politimester i Agder er fristen snart ute.

Politimesterlue - vinter
Foto: Politidirektoratet

Onsdag går søknadsfristen ut for dem som vil bli ny politimester i Agder.

Stillingen ble lyst ut igjen nå på nyåret etter at politidirektoratet ikke var fornøyd med søkermassen i den første runden.

Kvinnene trakk seg

Politidirektør Ingelin Killengren har signalisert at hun ønsker seg en kvinne på toppen av Agder politidistrikt, etter Bjørn Hareide.

Det var opprinnelig to kvinnelig søkere da fristen gikk ut i fjor sommer. Politijurist Vibeke Hein Bæra fra Skien og lederen for Gardemoen politistasjon hege Høiland. Men begge trakk seg senere.

Hegstad vil ikke

Politimesters skulderklaff

Hvem får denne på skulderen?

Foto: Politidirektoratet

 

Politidirektoratet vil foreløpig ikke si noe om utvalget av søkere er bedre denne gang, men det er klart at Arendals tidligere politimester Ole Petter Parnemann igjen har søkt.

Blant polititjenestemenn i Agder har flere ønsket at dagens konstituerte politimester, Kjell Egil Hegstad, skulle søke. Bakgrunnen er hans evne til å forsone og dempe den interne konflikten som har vært i politidistriktet. Men Hegstad har gjort det klart at han ikke ønsker en fast jobb som politimester.

Imorgen begynner politidirektoratet arbeidet med å vurdere de som har søkt. Ingen vil si noe om hvor lang tid ansettelsesprosessen blir.