Sirdølen legges ned

Papiravisa Sirdølen legges ned fra årsskiftet. For stort arbeidspress er årsaken.

Sirdølen

Fra årsskiftet legges lokalavisa Sirdølen ned. Kanskje forsvinner også nettutgaven om kommunen bidrar med økonomisk støtte.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Eier og redaktør Oddvar Tjomlid har bestemt seg for å avvikle papiravisa Sirdølen fra årsskiftet.

– Jeg har bestemt meg for å legge ned. Arbeidspresset er alt for stort. Det blir for mye jobbing når jeg skal gi ut både papiravis og nettavis.

– En stund jobbet sønnen min for meg, men da ble det et økonomisk press, og det var ikke bedre enn det vanlige arbeidspresset, sier Tjomlid.

Avisa har i dag 1850 abonnenter, noe som er mer flere enn det er innbyggere i Sirdal. Flesteparten av avisene sendes i dag ut av Sirdal.

– Jeg tror papirutgaven har en stor andel eldre abonnenter. Det er de som kommer til å lide under denne nedleggelsen, sier Tjomlid.

Nettutgaven kan også forsvinne

I tillegg er redaktøren i tvil om han vil fortsette driften av sirdolen.no. Han setter som forutsetning at Sirdal kommune fortsetter å gi den økonomiske støtten de gir til papiravisa i dag.

– Grunnen er at det er vanskelig å få økonomi i en nettavis. Jeg er avhengig av kommunal støtte. Ut fra rådmannens framstilling til politikerne vil jeg sitte igjen med en årsinntekt på 250 000 kroner, og det kan man ikke leve av.

– Jeg må få overført støtten jeg fikk til papiravisa til nettavisa for å kunne fortsette driften. Det er et minimum, sier Tjomlid.