Simen satser solo

Han innrømmer at vi får høre en ny utgave av Simen Lyngroth, når han nå har gått fra visegruppa Ask fra Froland til egen soloplate.

Han innrømmer at vi får høre en ny utgave av Simen Lyngroth, når han nå har gått fra visegruppa Ask fra Froland til egen soloplate.

Simen Lyngroth går solo og skriver om å være ung og finne sin plass i livet.

– «Ask» var akustisk og organisk i lyden. Dette er mer å blande det organiske med det elektroniske. Det er veldig synthbasert, røffere og mer kantete, forklarer Simen om soloalbumet «Take All That Land», som nå er ute.

Ask

Gruppa "Ask".

Foto: Håkon Eliassen/NRK

Ros fra utlandet

Simen kan lykkelig fortelle om god respons allerede, i blant annet England, Polen og Tyskland.

– Det kjennes skikkelig, skikkelig godt. Vi har jobbet lenge og det var godt å få det ut, sier den unge artisten som skryter av bandet han har fått med seg på prosjektet: Torstein Lauvik Ørland (tangenter), Magnus Lygren (perkusjon) og gitarist Jonas Dyrstad Valberg.

Skriver om et ung liv

– Hvorfor lager han så en soloplate, etter suksessen med Ask?

– Jeg hadde veldig mye musikk og mange låter som var mine og som ikke passet inn i Ask. Dermed fikk jeg med et bra band som ville bli med på dette, gikk i studio og så ble det sånn, forklarer han om sitt nye musikalske uttrykk. Der han imidlertid synger alle tekstene på engelsk.

– Jeg har sunget på norsk tidligere, og vurderte det nå. Men i dette bandet her føler jeg at lyden av det engelske språket matcher godt til hvordan låtene høres ut, sier Simen, som tematisk skriver mye om det å være ung og finne sin plass i livet.

Simen Lyngroth

Simen Lyngroth har arbeidet mye med den nye plata og er allerede begynt å planlegge den neste.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Jammer fram låtene

– Og hvordan blir låtene til?

– Jeg begynner alltid på tangentene og jammer for meg selv på akkorder jeg liker. Så synger jeg noe over, og når jeg finner en setning jeg liker bygger jeg videre på den.

Drømmen til Simen Lyngroth fremover er å fortsette med det han nå gjør og kanskje å oppleve at låtene kommer lettere. Denne plata ligger det mye hardt arbeid bak, innrømmer han.

Og mulighetene og fremtiden venter på musikeren fra Froland:

– Jeg har allerede begynt å snakke med plateselskapet mitt og neste plate, smiler Simen Lyngroth.

Har noe å vise oss

Anmelder Øyvind Nyvoll mener at Simen Lyngroth har utviklet seg både som låtskriver, artist og vokalist.

– Hans vakre, innsmigrende stemme balanserer opp mot et lydbilde som er røffere og mørkere enn før, sier Nyvoll.

– Det harmoniske forløpet i låtene overrasker og får lytteren til å spisse ørene. Lyngroth er i ferd med å bli voksen og har noe å vise oss. Debutplata her sterke låter og fin produksjon. Jeg tror "Take all the land" kommer til å trøste noen hver gjennom vintermørket, konkluderer anmelderen, som belønner albumet med en sterk åtter.

POENGSUM: 8 av 10

Anmelder Øyvind Nyvoll