NRK Meny
Normal

Siktet for vinforgiftning

Mannen som er siktet for å ha puttet giftstoffer i vinflaska til en arendalsadvokat nekter for å ha gjort det.

Politihuset i Arendal

Politiet i Arendal ba i ettermiddag om to uker i fengsel for 46-åringen, da han ble framstilt for vareteksfengsling. (arkivfoto)

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Politiet ba tirsdag ettermiddag om to ukers varetektsfengsling for en 46 år gammel mann i Arendal, som er siktet for drapsforsøk.

Politiet pågrep mannen i helga i forbindelse med forgiftningen av en 59 år gammel mann som er advokat i Arendal. Mannen falt i koma etter å ha drukket én slurk vin .

Politiet fikk medhold i fengslingsmøtet og 46-åringen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Nekter kjennskap

46-åringen nekter kjennskap til saken og erkjente ikke straffskyld, under fengslingsmøtet i ettermiddag.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen

46-åringens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, sier hans klient nekter kjennskap til forgiftningssaken.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

– Han sier han ikke har hatt mulighet til å få forgiftet vinen og at han ikke har noe motiv for å gjøre det, sier mannens advokat Sveinung Søndervik Johnsen til NRK.

Cyanid med mer

Politiadvokat Leif Aleksandersen sier til NRK at det er funnet spor av mer enn den svært dødelige giften cyanid i vinflaska.

- Det er funn av små spor av cyanid, pluss en del andre stoffer som ikke skal befinne seg i ei vinflaske, sier Aleksandersen.

Folkehelseinstituettet skal nå undersøke om disse andre stoffene også er giftige. Da 59-åringen tok en slurk av hvitvinen lørdag 23. mai, falt han i koma fem minutter etterpå. Mannen ble liggende bevisstløs i flere dager før han ble erklært utenfor livsfare .

Torres San Valentin

Den spanske hvitvinen San Valentin er nå 'friskmeldt' og politiet vil gi Vinmonopolet beskjed om at det igjen kan selge vinen.

På bakgrunn av den siste utviklingen i saken, melder politiet nå fra til Vinmonopolet om at det ikke lenger er noen fare forbundet med å drikke hvitvin av typen San Valentin av merket Torres.

Utvidet siktelsen

46-åringen ble først siktet for trusler. Blant annet skal han tidligere ha plassert ei øks på trappa til den vinforgiftede mannen, og han skal ha vært inne i huset hans.

Siktelsen ble i dag utvidet til drapsforsøk etter vinforgiftning.