NRK Meny
Normal

Siktet for mordbrann

En mann er siktet for mordbrann og en kvinne er siktet for falsk forklaring etter husbrannen i Grimstad søndag kveld. To personer omkom i brannen.

Etterforskere på brannstedet i grimstad
Foto: Odd Rømteland / NRK

To personer ble mandag kveld pågrepet, opplyser politistasjonssjef Øystein Krogstad ved Grimstad politistasjon til NRK Sørlandet.

- Tekniske undersøkelser viser at brannen kan være påsatt.  Én person er siktet for mordbrann, den andre for falsk forklaring, sier Krogstad.

To menn omkom søndag kveld av kullosforgiftning i brannen. Politiet vil ikke si noe om hvordan brannen startet.

Kripos på plass

- Jeg kan bekrefte at de pågrepne er en mann og en kvinne i20-åra. De vil bli forsøkt avhørt mandag kveld, sier Krogstad,og legger til at han ikke vet om de vil bli framstilt forvaretektsfengsling i morgen.

- Det vil bli diskutert med politiadvokaten tirsdag, sier han. Han vil ikke kommentere hvilken forbindelse de to pågrepne hadde til de to omkomne, eller de fem andre som befant seg i huset.

Ennå ikke identifisert

Den endelige identifiseringen av de to omkomne mennene er ennå ikke gjort, men en rettsodontolog undersøkte mennenestannavtrykk mandag. Det ventes at identifiseringen blir fullførttirsdag.

Søkte med hunder

Huset i Grimstad begynte å brenne natt til søndag, og politietfikk melding klokken 04.03. Det var til sammen sju personer i huset. Fem av disse kom seg ut fra det brennende huset. Eltilsynet konkluderte med at det ikke var noe av det elektriske anlegget som er årsaken til brannen. Når det ble utelukket, betyr det at brannen sannsynligvis er påtent, ifølge politiet. Boligen var et gammelt trehus som bestod av flere boenheter.

Branntomta undersøkt

Kriminalteknikere og en tekniker fra Eltilsynet gjennomsøktemandag branntomten, og det ble søkt med hunder i området.Krogstad vil ikke kommentere eventuelle funn gjort av hundene. Krogstad karakteriserer miljøet de to omkomne kommer fra som belastet.

Politiet håper å få fastslått identiteten til de to som mistet livet i løpet av morgendagen.