Ekskjæreste siktet for drap

En mann er pågrepet for drapet på Ann-Helen Karlsen, som forsvant i 2005.

Ann-Helen Karlsen

Trebarnsmora Ann-Helen Karlsen ble sist sett i live i Stavanger 6. mars 2005.

Foto: Privat

En 37 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettelig drap på Ann-Helen Karlsen fra Lillesand, som forsvant i Stavanger i 2005, melder Stavanger Aftenblad.

LES: FRYKTER KARLSEN ER DREPT

Mannen som er pågrepet er bosatt på Sola. De to var kjærester for noen år siden, da begge bodde på Sørlandet.

SE: ALLE SAKER OM ANN-HELEN KARLSENS FORSVINNING

Mannen er tidligere dømt for dødelig vold mot svigerfaren.

Familien håper på en løsning

35-åringen ble først meldt savnet av familien i Lillesand 14. april i 2005, etter at hun ikke hadde gitt lyd fra seg siden hun var på besøk i Stavanger helga 4.-6. mars.

Politiet klarte å spore trebarnsmora til en leilighet i et stille boligstrøk i Tananger utenfor Stavanger. Der skal hun ha oppholdt seg sammen med den nå siktede mannen og ei kvinne. I avhør har de to tidligere forklart at de natt til 6. mars sovnet, og da de våknet var Karlsen borte.

Et vitne så en gang før klokka fire den natta at Karlsen sto på gata utenfor huset sammen med et par. 37-åringen og kvinna har avvist at det var dem, og politiet har aldri funnet de to.

- Jeg er glad hvis saken nå kommer til en løsning. Foreløpig vet vi veldig lite, og politiet henstiller oss til å ikke uttale oss mer nå, sier søster Torhill Karlsen til NRK.

LES: FAMILIEN BER OM HJELP

Hun har tidligere instendig bedt alle, som kan vite noe om søsterens forsvinning, om å ta kontakt med politiet.

Saken var henlagt

Agder politidistrikt etterforsket saken inntil Rogaland politidistrikt overtok ansvaret i midten av november 2005.

Rykter om at Ann-Helen Karlsen var observert flere ganger i Kristiansand sommeren 2005 gjorde at saken ble nedprioritert. Senere kom det fram at disse obervasjonene ikke stemte.

LES: FEIL TIPS FORSINKET POLITIET

I februar 2006 ble ga politiet i Stavanger opp etterforskninga av forsvinninga. Da hadde politiet avhørt 72 personer og søkt gjennom store områder på land og i sjøen i Tananger, skriver Aftenbladet.no.

LES: AVSLUTTER ETTERFORSKNINGA

Både politiet og familien mente trebarnsmora var blitt utsatt for noe kriminelt, men politiet siktet aldri noen i saken.

Nye opplysninger

Men for noen uker siden mottok politiet nye opplysninger som blant annet gikk på at Karlsen var blitt dumpet i sjøen utenfor Tananger, ved innseilinga til Risavika havn. Onsdag for to uker siden startet derfor politiet nye søk etter Karlsen i sjøen.

LES: - HUN KAN VÆRE DUMPET I SJØEN

Politiet har foreløpig ikke funnet noe av interesse, men politiet gikk likevel til pågripelse av 37-åringen i ettermiddag.

Mannen vil bli avhørt tirsdag kveld, opplyser politiet.

I 1996 frikjente Agder lagmannsrett mannen for drap på svigerfaren, etter at Sand tingrett hadde funnet ham skyldig i forsettlig drap. Lagmannsretten dømte ham imidlertid til fem års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.