Siktes etter drukningsulykke

Tre menn er siktet - og flere kan bli det fordi de ikke hjalp 25-åring som druknet. - De hadde en hjelpeplikt, sier politiadvokaten.

Otra

Her skal flere vitner ha sett 25-åringen i vannet. (arkivfoto)

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Tre menn er siktet for ikke å ha vist tilstrekkelig omsorg for 25-åringen som druknet i Otra for drøyt to uker siden, skriver Fædrelandsvennen.

LES: 25-ÅRING FUNNET DRUKNET

De tre mennene løp etter 25-åringen før han havnet i elva natt til 26. juli. Først mer enn tre døgn etterpå fikk politiet melding fra en av de siktede om at han hadde sett den savnede 25-åringen i vannet.

Flere kan bli siktet

Politiet vurderer nå den strafferettslige statusen til ytterligere fire personer til som så 25-åringen som druknet i Otra i Kristiansand.

– Det er snakk om fire andre vitner som kom til etter at de tre som nå er siktet havnet nede ved elvebredden, sier politiadvokat Karl Henning Leknesund til NRK.

- Hadde plikt til å hjelpe

Politiadvokaten mener de tre som er siktet burde kontaktet en hjelpeinstans da de så mannen svømme i den strie elva.

– På grunn av foranledningen hvor det har vært en fysisk tildragning mellom disse tre og avdøde, så hadde de en hjelpeplikt eller en omsorgsplikt. Det er skjellig grunn til å tro at de ikke har oppfylt den ved å yte han nødvendig bistand, sier Leknesund.

Sprikende forklaringer

Ingen som var tilstede ved ulykkesstedet kom 25-åringen som havnet i elva til unsetning. Vitnenes forklaring på hva som egentlig skjedde - spriker.

– Vi utelukker ikke at noen har noe å skjule i saken - og det er bakgrunnen for at vi har valgt å endre status straffeprosessuelt sett for tre av de involverte i saken, sier Leknesund.

Å ikke hjelp folk i nød - kan straffes med flere år i fengsel.

– Når det som i denne saken har medført død - så er strafferammen inntil seks års fengsel, sier politiadvokaten.