NRK Meny
Normal

Brekne sikter mot ny VM-medalje

Odd Arne Brekne fra Lyngdal har gjort det skarpt i skyte-VM i Spania, med to gull og én bronse fra ulike lagkonkurranser. På VMs siste dag håper han på ny medalje.

Odd Arne Brekne

Odd Arne Brekne har lykkes med å sikte inn toppformen til VM, og har hittil vært med å ta medalje i tre lagkonkurranser.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Han kjenner imidlertid at mange dager med konkurranse nå sitter i kroppen.

– Det blir en tung dag etter mange konkurransedager, men jeg skal jobbe på hvert eneste skudd så får vi se hva det holder til, sier Brekne.

Ole Kristian Bryhn, Kim Andre Aannestad Lund og Odd Arne Brekne.

Det norske laget som tok et historisk gull på 300 meter halvmatch med standard rifle. Fra veneste: Ole Kristian Bryhn, Kim Andre Aannestad Lund og Odd Arne Brekne.

Foto: Norges Skytterforbund

Medaljedrømmen lever likevel før siste øvelse fredag.

– Selvfølgelig. Jeg drømmer alltid om å komme høyt opp. På papiret er jeg vel ikke en av de sterkeste, men jeg skal gjøre det beste jeg kan så får vi se. Det var en god gjennomkjøring på torsdag, sier Brekne.

Da viste han storform og skjøt best av alle i kvalifiseringen.

– Jeg hadde en god følelse før start og klarte å jobbe godt på hvert skudd. Vi fikk et greit resultat til slutt også som jeg var med å bidra til, sier Brekne.

Edelt metall

Lyngdølen står med tre medaljer hittil i verdensmesterskapet som avholdes i Granada i Spania.

Første gullmedalje kom i lagkonkurransen på 300 meter, 60 skudd, liggende. Andre gull kom på 300 meter halvmatch med standard rifle. Det var første gang et norsk lag vant denne øvelsen.

Torsdag ble det ny medalje, med bronse i lagkonkurransen på 300 meter standardgevær.

– Man har alltid lyst til å være med å kjempe om en pallplass og må være godt fornøyd med dette. Om det er over forventning eller i forhold til forventning, det vet jeg ikke, sier Brekne.

Siktet inn toppformen

Lyngdølen har lyktes med å sikte inn toppformen til VM, noe det selvsagt ligger mye trening bak.

– Jeg har forsøkt å toppe formen. Jeg trente svært mye tre-fire uker før, for å legge et godt grunnlag, før jeg slapp opp igjen. Så er det også mye trening de foregående årene som er med å bidra, sier Brekne.

Kjenner du nervene mer enn i andre konkurranser, når du står på standplass i et VM?

– Selvfølgelig blir man spent, men for meg bidrar det til å gjøre meg mer skjerpet og sånn sett utnytte situasjonen på en god måte. I hvert fall så lenge ikke spenninga tar overhånd, men jeg føler jeg har taklet det bra her nede, sier Brekne.