NRK Meny
Normal

Sikter mot 1. divisjon

Neste sesong går Vindbjart for opprykk til 1. divisjon. Vennesla-klubben sikret seg i helgen sin beste plassering noensinne med en tredjeplass i 2. divisjon.

Steinar Skeie, Vindbjart

Trener Steinar Skeies menn sikret tredjeplassen i sin avdeling i 2. divisjon med lørdagens seier over Førde.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Vi må ha noe å strekke oss etter og tydelige mål. Gjerne litt hårete mål, det gjør ikke noe, sier trener Steinar Skeie til NRK.no.

Skal opp

Han sier det er et opplagt mål å komme seg opp i landets nest øverste divisjon.

– Det er et klart definert mål på sikt for oss som holder på med dette, og vi skal klare det. Når vi gjør det vet jeg ikke hundre prosent, men vi skal klare det, sier en ambisiøs Skeie.

Morten Mykland, Vindbjart

Morten Mykland støtter opp om trenerens ambisjoner.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Også Morten Mykland, som var med på å spille klubben opp i 2. divisjon i 2007, mener klubben begynner å bli moden for et nytt opprykk.

– Når vi kommer på tredje i år, så må vi i hvert fall gå for én plassering høyere, eller to plasseringer høyere slik at vi kan komme oss opp en divisjon til. Det hadde vært ekstremt gøy for både klubben og bygda, sier Mykland til NRK.

Frir til kommunen

Men da er det ikke bare det sportslige som må forbedres. Mye må på plass om klubben skal tilfredsstille kravene fra Fotballforbundet for spill i 1. divisjon.

Blant annet må Moseidmoen stadion gjennomgå en omfattende oppgradering.

Treneren håper kommunen kan bla opp.

– Tribunen har vel stått i 50–60 år. Selve kamparenaen må det gjøres noe med, sier Skeie.

– Treningsarenaen er rimelig bra, men vi må ha en hall også, slik at de unge spillerne få trent fotball hele året, for det er det det handler om skal du bli god, sier Vindbjart-treneren.