Vil ha varselklokke

Brannen i boligblokka tok et liv. Nå skal borettslaget få bedre brannvarslingssystem.

brann i Arendal

Borettslaget i Mariåsen i Arendal vil ha varselklokker i oppgangene etter at en mann omkom i brann.

Foto: Ernest Boswara

En 39 år gammel mann omkom i brannen i blokka natt til i lørdag. 14 beboere måtte evakueres og fikk i går hjelp av kriseteamet til kommunen.

Leder Liv Andersen i Mariåsen borettslag sier at alle leilighetene har røykvarslere og brannslukkingsutstyr, men det finnes ikke brannalarm i gangene i blokka.

- Når det brenner slik det gjorde så blir det røykutvikling. Denne røyken var tykk - og alle vet at tykk røyk er farlig, sier Andersen.

Vil ha varselklokke

14 mennesker som var i leiligheten måtte evakueres. Arendal kommunes kriseteam brukte gårsdagen til å gi beboerne krisehjelp. Og borettslagslederen vil snarest mulig utstyre gangene i blokka med brannvarslingsalarm slik at alle beboerne samtidig blir varsla når det brenner.

- Vi ma ha en klokke i oppgangene - slik de har på hotell og sykehus - som varsler at det er brann, sier Andersen.

Hun forteller at borettslaget hadde en brannøvelse sammen med brannvesenet for tre år siden siden. Da fortalte brannsjefen at de ikke trengte brannvarsling i oppgangene. - Men det skal vi ha etter dette, sier Andersen.

Ringte på alle dørklokkene


I går flytta to beboere hjem igjen, mens de andre foreløpig blir på hotell eller hos familie og venner. Brannen starta etter alt å dømme i leiligheten til mannen som omkom. Fasaden over den utbrente leiligheten har brannskader og det er sot etter røykutviklinga i gangene.

Liv Andersen skryter av hvordan de som bor i blokka håndterte den dramatiske situasjonen natt til i går.

- En av beboerne i en annen oppgang, gikk ut og begynte å ringe på dørklokkene i den oppgangen hvor det brant, sier Andersen.

LES OGSÅ: FLERE LIV REDDES AV RØYKVARSLERE