NRK Meny
Normal

Sier takk for seg etter 24 år

En av de mest profilerte frontfigurene slutter i Arendals-politikken. Nå er Tormod Vågsnes (KrF) på vei til fylkespolitikken.

Tormod Vågsnes

Tormod Vågsnes (KrF) er på vei til fylkespolitikken.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tormod Vågsnes har bak seg 24 år som politiker i Arendal. Først to perioder i gamle Tromøy kommune, deretter fire perioder i dagens sammenslåtte Arendal kommune.

I to periode har vært varaordfører. Nå synes han det er nok.

– Blir rart

– Det er på tide å slippe yngre krefter til. Jeg begynner å bli sliten, har ikke samme «gutsen» som tidligere. Dessuten gjorde vi et dårlig valg sist, som jeg tar ansvar for, sier KrF-politikeren til NRK.

– Jeg vil heller ikke legge skjul på at jeg holder på med noen reguleringsplaner på eiendommen som gjør det greier å ikke være aktiv i lokalpolitikken. Men det blir rart, det har vært en stor del av mitt liv, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tormod Vågsnes

Tormod Vågsnes ønsker å prøve seg i fylkespolitikken etter 24 år som politiker i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Gir seg ikke helt

Vågsnes er nå leder av kommuneplanutvalget, bygningsrådet i Arendal.
Selv om han forlater kommunepolitikken, gir han seg ikke helt med politikk. For på medlemsmøtet i Arendal KrF mandag kveld ble det bestemt å foreslå Våsgsnes på tredjeplass på valglista til fylkestinget ved valget neste høst.

– Jeg synes det kan være spennende å prøve seg i fylkespolitikken, sier han.

– Hvilken plass kunne du tenke deg?

– En tredjeplass er en veldig grei plass, hvis de kan bruke meg der, sier han.

Nominasjonsarbeidet i Aust-Agder KrF pågår. Det er ventet at Jon-Olav Strand, dagens fylkesvaraordfører, blir toppkandidat også ved valget i 2015.