NRK Meny
Normal

Åseral-ordførereren sier nei til vindpark

Ordføreren i Åseral har vippet over på nei-siden og kommer i kveld til å si nei til 39 vindmøller i kommunen. En av grunnene er den lokale motstanden.

Oddmund Ljosland (Sp)

Ordfører i Åseral kommune Oddmund Ljosland (Sp) har bestemt seg for å stemme nei til å bygge vindpark i kommunen. Han tror kommunestyret, som skal ta stilling til saken i kveld, er delt, men at det til slutt ender på et nei.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Oddmund Ljosland (Sp)

Åseral-ordføreren har vippet over på nei-siden og kommer i kveld til å si nei til 39 vindmøller i kommunen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Torsdag kveld skal politikerne i kommune ta stilling til om de vil gå videre med prosjektet Skveneheii vindpark som innebærer bygging av 39 vindmøller.

Tirsdag denne uken ble saken tatt opp i kommunalutvalget. Med tre mot en stemme vedtok politikerne da å si nei til parken.

– Tung avgjørelse

Ordførere i Åseral Oddmund Ljosland tror kommunestyret, som i kveld skal ta stilling til vindparken, er delt i saken. Selv kommer han til å stemme nei i kveld.

– Jeg har vippet over på nei-siden. Det er en tung avgjørelse fordi jeg og Senterpartiet er veldig opptatt av å bygge positiv infrastruktur og skape nye arbeidsplasser også her i Åseral, sier Ljosland og legger til:

– Men det som er avgjørende for meg nå er at vi er en tung energikommune, vi har kraftig utbygging fra før av. Vi har tidligere sagt ja til prosjekter som innebærer naturinngrep. Samtidig med dette skal vi også være en reiselivskommune.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kari Røynlid (Sp), Oddmund Ljosland (Sp), Vibeke Sandåker (Ap) og Gro Boye Aasheim (H)

På tirsdag vedtok kommuneutvalget i Åseral å si nei til Skveneheii vindpark. Fra venstre: Kari Røynlid (Sp), Oddmund Ljosland (Sp), Vibeke Sandåker (Ap) og Gro Boge Aasheim (H).

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Lokal motstand

En annen grunn til at ordføreren velger å si nei til å bygge 39 vindmøller er den store lokale motstanden i kommunen.

– Nei-siden har vært klart mest aktiv i debatten om vindparken. Det er noe vi må ta på alvor. Det er viktig for meg å prøve å imøtekomme ønskene fra innbyggerne i kommunen, sier han.

Ordføreren tror kommunestyret er delt i saken, men er likevel rimelig sikker på at det ender på et nei til slutt.

– Jeg tror kommunestyret er delt. Om det blir 10–7 eller 9–8 er jeg usikker på. Men ut ifra de signalene jeg har fått tror jeg det blir nei. Jeg kan selvfølgelig ikke være helt sikker, avslutter han.