NRK Meny
Normal

Sier nei til Stortinget

Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) ønsker ikke å overta stortingsplassen til Peter Gitmark. Hun mener i stedet en annen Høyre-ordfører bør overta.

Sally Vennesland og Janne Fardal Kristoffersen

Leder Sally Vennesland (t.v.) i nominasjonskomiteen har her blitt orientert av Janne Fardal Kristoffersen om at hun må lete andre steder etter ny stortingsrepresentant for Høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fardal Kristoffersen er i dag vara, men har gitt beskjed om at hun ikke vil kjempe om den ledige topplassen for Vest-Agder Høyre.

Prioriterer ordføreroppgavene

Ingunn Foss (H)

Ingunn Foss får skryt fra flere hold og kan bli Peter Gitmarks etterfølger. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Arne Thomassen

Arne Thomassen er også en populær mann, også i Vest-Agder. (Arkivfoto)

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

– Jeg er fryktelig heldig som har fått lov til å bli ordfører i Lindesnes kommune. Det arbeidet synes jeg er veldig viktig, og jeg har tenkt å prioritere det i perioden som kommer, sier Fardal Kristoffersen til NRK.

Hun mener i stedet Ingunn Foss, ordføreren i Lyngdal, bør overta plassen etter Peter Gitmark.

– Ingunn Foss er et særdeles dyktig og flott menneske. Jeg synes Ingunn er den som er mest naturlig til å overta førsteplassen, mener Høyre- og ordførerkollegaen i Lindesnes.

Opp til lokallagene å finne kandidater

Leder Sally Vennesland i nominasjonskomiteen har forståelse for at Fardal Kristoffersen setter ordføreroppgavene høyt, i en kommune med store økonomiske utfordringer.

I likhet med Lindesnes-ordføreren ser hun på Lyngdals-ordføreren som en dyktig og flink politiker, men vil ikke kommentere kandidaturet utover at Foss er i «kabalen».

– Nå er vi der at lokallagene våre er bedt om å fremme kandidater. Det er en prosess jeg har stor respekt for. Her er det viktig å ikke konkludere før vi skal konkludere, sier Vennesland nøkternt.

Lunken til Thomassen

På det felles årsmøtet for Høyre i Aust- og Vest-Agder ble ordfører Arne Thomassen i grensekommunen Lillesand i Aust-Agder lansert som en kandidat til å bli Vest-Agders representant på tinget.

– Arne Thomassen er også en god kandidat, men jeg tenker at vi primært skal klare å finne kandidater for Vest-Agder i Vest-Agder fylke, sier Vennesland, før hun skynder seg med å gjenta at lokallagene skal jobbe med kandidater før nominasjonskomiteen skal ta stilling til navnene som dukker opp.