NRK Meny
Normal

Sier nei til å bli fylkesordfører

Ordfører Arne Thomassen i Lillesand sier nei til å fortsette i fylkespolitikken, og vil dermed heller ikke kjempe om å bli ny fylkesordfører.

Arne Thomassen

Arne Thomassen er svært i tvil om han vil fortsette som ordfører i Lillesand. Men han er klar på at han ikke vil fortsette i fylkespolitikken.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Først og fremst vil jeg si at det var en veldig tillitserklæring å bli spurt om å stå på hedersplassen som fylkesordførerkandidat, sier Thomassen.

Thomassen forteller at han ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre i framtida.

– Jeg synes det var riktig å avklare at jeg ikke vil fortsette i fylkespolitikken, slik at nominasjonskomiteen kan jobbe videre med kandidater, understreker Thomassen.

Thomassen Lyngvi

Arne Thomassen kan komme til å gi ordførerkjedet videre til Kristoffer Lyngvi. Her er de sammen under Arendalsuka.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ønsket om et fylke ble avgjørende

Arne Thomassen legger ikke skjul på at debatten om en fylkessammenslåing har spilt inn.

– Mitt standpunkt om ett fylke og overføring til Vest-Agder kunne skade denne viktige valgkampen, sier Thomassen.

Thomassen vil dermed heller ikke kjempe om å bli ny fylkesordfører. Bjørgulv Sverdrup Lund (H) er nå fylkesordfører i Aust-Agder. Han har gitt beskjed til partiet at han ikke ønsker en periode til.

Usikker på fremtiden som ordfører

Thomassen har ikke bestemt seg om han vil fortsette i ordførerjobben i Lillesand. Hvem som nå blir ny toppkandidat for Høyre, er ikke klart.

Partiet har flere aktuelle kandidater. Kristoffer Lyngvi, som nå er første nestleder i Aust-Agder Høyre, er en høyst aktuell kandidat. Han har erfaring fra lokalpolitikken i Arendal og fylkespolitikken.

Arne Thomassen og Kristoffer Lyngvi i Arendal

Arne Thomassen og Kristoffer Lyngvi i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK