Sier han vil forklare seg

Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin fraseparerte kone i Marnardal i Vest-Agder, ønsker å forklare seg for politiet, ifølge advokaten.

Huset i Marnardal

Kvinna i midten av 30-årene ble utsatt for grov vold og ble funnet kritisk skadd ved et hus i Øyslebø i Marnardal.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK Sørlandet

– Jeg forstår ut fra mine samtaler med ham at han ønsker å forklare seg og gi sin versjon, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer mannen i slutten av 30-årene.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Mannen ble pågrepet mandag kveld ved en bolig i Øyslebø og hans tidligere kone ble fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssjukehus med store skader. Sykehuset opplyser til NRK onsdag morgen at kvinna fortsatt er kritisk skadd.

Feil tolk

Politiet måtte i går avbryte avhøret med mannen fordi det var innhentet feil tolk. Politiet håper de nå har funnet en tolk som snakker samme dialekt som siktede, og starter avhøret klokka 11.00.

Mannen snakker dårlig norsk, men har hatt samtaler med sin advokat.

– Jeg har fått en grov oversikt over hva som har skjedd, men jeg ønsker ikke å si noe om dette før etter avhøret. Han snakker så dårlig norsk at man må tolke hva han mener, sier Søndervik Johnsen.

– Nå skal vi i avhør med ham sammen med en tolk, slik at han får anledning til å forklare sin versjon av hva som skjedde.

Viktig å få forklaring

Mannen i slutten av 30-årene er bosatt på Sørlandet, og skal ikke være en kjenning av politiet. Politiadvokat Einar Hald sier mannen ikke har vært ilagt noe besøksforbud.

Einar Hald

Politiadvokat Einar Hald i Mandal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Nå håper vi at vi har klart å få tak i en tolk som kan brukes. I dag er det avhør av mannen som er det viktigste for oss. Vi ønsker å høre hans versjon i den grad han vil forklare seg, sier Hald.

Avhører flere vitner

Tirsdag ble flere vitner avhørt, og avhørene fortsetter, forteller etterforskningsleder Anne Gundersen ved Mandal politistasjon.

– Vi har startet vitneavhør og det vil komme ytterligere vitner. Vi må ha fritak for taushetsplikten for å få avhørt noen av vitnene, så det vil ta noe tid, sier Gundersen.

Parallelt med avhør av siktede og vitner jobber politiet videre på åstedet og med å få inn mest mulig opplysninger om familien.

Det er ennå ikke berammet noe fengslingsmøte, men mannen blir framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag eller i morgen.