Si ikke fra hvor du går!

Ved å legge ut når og hvor du reiser på ferie på Internett, inviterer du nærmest tyvene inn, mener politiet.

Vindu brutt opp

LA LYSET STÅ PÅ: Politiet oppfordrer folk til å gå fra hjemmene sine, slik at de ser bebodde ut. De ber også folk om å la være å legge ut på nettet at de skal reise bort i påska.

Foto: Frode Meskau

Den andre fjellvettreglen er fortsatt viktig å huske når du er på fjellet i påska, men bør ikke følges når du forlater hjemmet før påskeferien.

Stadig flere sørlendinger legger ut informasjon på Facebook og andre lignende nettsteder, om hvor og når de reiser på ferie.

Men denne informasjonen vil ofte også bli tilgjengelig for personer med ikke ærlige hensikter.

Bjart Gabrielsen

UKLOKT: Politistasjonsjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon mener det blir som å annonsere for tyveri, å legge ut på Internett når du reiser bort.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Ved å legge informasjon om dine påskeferieplaner på nettet, inviterer du nærmest innbruddstyver til ditt hjem mens du er bortreist, mener politistasjonsjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

- For dumt å annonsere

- Politiet har gjennom flere år signalisert viktigheten av at boliger ser bebodd ut når man drar på ferie. Da er det et paradoks at noen velger å annonsere at boligen er tom på visse dager. Det synes jeg er veldig uklokt, sier Gabrielsen.

Selv om den i den andre fjellvettreglen heter ”Si fra hvor du går”, understreker Gabrielsen at dette kun gjelder når du legger ut på fjelltur.

- Når du skal forlate ditt eget hjem for noen dager, er det viktig å ikke ta den andre fjellvettreglen bokstavlig, sier Gabrielsen.