Shaimaa og familien får bo i sitt gamle hus

Shaimaa Yusuf og familien skal bo i Lillesand, på samme sted som før, ved ankomst til Norge, sier familiens advokat til Fædrelandsvennen.

Shaimaa og søsken

Shaimaa og brødrene gleder seg til å komme til Norge igjen.

Foto: Privat

Elleve år gamle Shaimaa og familien hennes fikk nylig oppholdstillatelse i Norge etter at de ble sendt tilbake til Jemen for åtte måneder siden.

– Jeg kan bekrefte at familien ved ankomst Norge skal bo i Lillesand på samme sted som før. Dette er bestemt av UDI, og er i tråd med familiens ønske. Jeg har ikke andre detaljer om når de vil ankomme Norge, men det arbeides fra alle sider for at dette skal skje så snart som mulig, skriver familiens advokat Vera Vikki, i en e-post til Fædrelandsvennen.

Ordfører Arne Thomassen har tidligere sagt til NRK at asylmottaket i Lillesand varslet UDI om at de har bolig klar til familien.

Det er foreløpig uvisst når familien ankommer Norge.

– Lillesand vil ha dem tilbake

Lederen av familiens støttegruppe, Naciye Öztürk, sier til NRK at alle er glade for at familien snart kommer hjem til Lillesand.

– Det er veldig bra for familien fordi de dermed kan komme tilbake til huset de bodde i før de måtte dra til Jemen og til samme skole de måtte forlate. Kanskje det kan gjøre at de glemmer noe av det vonde de opplevde i Jemen, sier Öztürk.

– Familien ble veldig glade for at de kommer til Lillesand. Jeg mener de måtte komme tilbake til Lillesand. Det er de har hatt sin integrering og har sine venner. Det er jo Lillesand som vil ha dem tilbake, sier hun.

Har bodd i Norge i sju år

Shaimaa med to søsken og sin høygravide mor ble sendt ut av Norge til Jemen i november i fjor. Da hadde de bodd i Norge i sju år. Familien er fortsatt i hjemlandet Jemen. For elleve dager siden ble det kjent at familien Yusuf har fått oppholdstillatelse i Norge.

– Jeg gleder meg mest til å møte vennene mine igjen. Jeg tenker veldig mye på klassen min, sa Shaimaa Yusuf til NRK like etter at de fikk vite at de fikk opphold i Norge.

Elleve år gamle Shaimaa og familien hennes som nylig fikk oppholdstillatelse i Norge, får bo i Lillesand når de returnerer fra Jemen. Det har Utlendingsdirektoratet nå bestemt.

Her skal Shaimaa bo.