Søgne har landets dyreste SFO

Prisene for en SFO-plass varierer fra 0 til nesten 3000 kroner per måned.

Video nsps_upload_2009_8_11_14_59_8_2051.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Prisforskjellen på SFO-tilbudet på Sørlandet er enorme

I Søgne betaler foreldre 2970 kroner i måneden for SFO-plass for ett barn.

Søgne har dermed det dyreste skolefritidsordning-tilbudet i landet, viser en oversikt Forbrukerrådet har gjort.

Jeg tror kvaliteten betyr veldig mye.

Søgne-ordføreren:

Gratis i Bykle

Undersøkelse viser at det er store forskjeller i SFO-prisene på Sørlandet. I Bykle er tilbudet gratis, og en rekke andre kommuner tilbyr SFO for drøyt 1000 kroner måneden. Landsgjennomsnittet er 1900 per måned.

Søgne kommune er på pristoppen - og kommunen er dessuten en av få i Norge som ikke har søskenmoderasjon. Her må foreldre betale nesten 3000 SFO-plass til et barn, for to barn er prisen nesten 6000, for tre barn nesten 9000 osv.

– Kvalitet viktigst

Solveig Kjelland Larsen

Ordfører Solveig Kjelland Larsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordføreren i Søgne. Solveig Kjelland Larsen er ikke fornøyd over å være den dyreste kommunene i landet, men hun tror at innbyggerne setter SFO-tilbudets kvalitet fremfor pris.

– Det er ikke hyggelig å være den dyreste. Jeg tror kvaliteten betyr veldig mye her - så jeg tror kanskje det er overordnet. Men selvsagt vil vi ta inn over oss den prisen som er på vår SFO, sier Kjelland Larsen.

Søgne-foreldre klager ikke på prisen - skal vi tro ordføreren.

– Det er mange forskjellige alternativer innen SFO - du kan velge antall timer per uke. Det er bra - og jeg får tilbakemeldinger fra både foreldre og ansatte om at det er veldig stor tilfredshet med dette i Søgne, sier Kjelland Larsen.

Etterlyser retningslinjer

Ansvarlig leder ved SFO på Nygård skole i Søgne, Sirill Berg, etterlyser sentrale føringer for SFO-tilbudet. I dag kan hver enkelt kommune gjøre i prinsippet hva de vil.

– Problemet er at hver kommune kan gjøre som det passer - det synes jeg er galt. Det er ingen lover eller retningslinjer som forteller at sånn og sånn skal SFO drives, sier Berg.

- Tiden inne for endringer

Tiden er overmoden for en skolefritidsrefom. Det sier Torbjørn Urfjell førstekandidat for Aust-Agder SV.

– Vi må få opp kvaliteten. Alle bør få én time gratis SFO hver dag. Vi bør legge leksehjelp inn i skolefritidsordningen , og vi må få en makspris på 1750 kroner - som skal gjelde for alle i hele landet, sier Urfjell.

SE SFO-PRISENE LANDET RUNDT

LES OGSÅ: SV VIL HA MAKSPRIS PÅ SFO-PLASS