YouTube-fenomenet Lila sett og hørt av én million

Elleve år gamle Lila fra Lyngdal vekker oppmerksomhet verden over med sitt sangtalent.

11 år gamle Lila fra Lyngdal vekker stor oppmerksomhet med sitt sangtalent

Den massive oppmerksomheten rundt den 11 år gamle jenta kom for alvor i midten av februar.

En video av henne på Youtube der hun tolket Demi Lovatos "Give your heart a break" ble til da hun fikk en musikkinnspilling i studioet "Lydbølgen" i Kristiansand i julegave av sin mor.

Lila omringet av venner

Lila er et naturlig midtpunkt og tiltrekker oppmerksomhet verden over. Fra venstre Anne Hilde Andersen, Stine Aaberg Risnes, Maren Haugstad, Linn Emilie Kalleberg og Maria Grøden.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Det er egentlig litt rart, det var den siste måten jeg trodde det skulle skje på, sier Lila Elveseter Abrahamsen fra Lyngdal.

Hun hadde sett for seg å vente noen år og kanskje delta i sangkonkurranser eller legge ut en video selv på Youtube, men etter å ha åpnet munnen i lydstudioet fikk det hele fortgang:

– Når hun begynte å synge, ble jeg helt overrrasket over det som kom ut. Jeg fikk frysninger fra a til å og tenkte vi ble nødt til å gjøre med dette, forteller Øystein Aamodt i Lydbølgen.

Innspillingen ble filmet, og det tok ikke lang tid før den var tilgjengelig på Youtube.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Kjendisskryt

Videoen spredte seg raskt, og norske kjendiser som Aksel Hennie og Asbjørn Slettemark var raskt på pletten og skrøt uhemmet av henne på det sosiale mediet Twitter.

"Shit, wow.... Now THAT is talent....." skrev Aksel Hennie, og musikkjournalist Asbjørn Slettemark la heller ingenting mellom:

"Du vet sånne videoer med barn som synger hatten av deg? Vel, her er en sånn."

Den amerikanske talk show-dronningen Ellen Degeneres har blant annet omtalt klippet og det har ført til stor eksponering.

– Nå vet folk hvem jeg er, så da trenger jeg ikke å være med på konkurranser, men nå må jeg finne ut hvem jeg vil jobbe med og lære å skrive egne sanger, sier sangtalentet.