NRK Meny
Normal

Sesongkort-salget tar av for sørlandsklubbene

IK Start har solgt nesten 1700 sesongkort foran serieåpningen i fotball. Det er nesten tre ganger så mange som de to andre sørlandsrivalene.

Start Sør Arena

Start har solgt omtrent like mange sesongkort som de gjorde i fjor,

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi begynner å nærme oss samme salgstallet som vi hadde i fjor og det synes jeg er veldig bra med tanke på at vi spilte i en divisjon over enn sist.

Brandsdal tror det er veldig mange som gleder seg til lokaloppgjørene og mener at «Heltane fra Sørlandet» kommer til å kjempe i toppen av 1. divisjon.

– Jeg tror sørlendinger er sulteforet på gode opplevelser på Sparebanken Sør Arena, sier Brandsdal.

Even Øgrey Brandsdal
Foto: Sander Heggheim/NRK

Les også:

Første gang med årskort

For første gang selger Arendal Fotball årskort. Noen dager før seriestart har de kvittert ut 600 kort.

– Det betyr at 40 prosent av tribunekapasiteten i vårsesongen allerede er fylt opp, sier daglig leder Bård Sterk – Hansen.

Sterk-Hansen sier de er godt fornøyd med tallet siden det ikke har vært noen kultur for sesongkort i Arendal Fotball tidligere.

Nettopp tribunekapasiteten blir en utfordring. Først etter fotballferien 30. juli flytter Arendal sine kamper til en oppgradert Norac Stadion med kapasiteten til 4300 tilskuere.

– Når vi kommer til den nye stadionet vil vi ha mye bedre kapasitet og fasilitetene vil bli mye bedre både for tilskuere og spillere, sier Sterk-Hansen.

Doble tribunekapasiteten

Grimstadklubben Jerv har solgt omtrent like mange sesongkort som Arendal. Men de dobler tribunekapasiteten på Levermyr i år – fra 1750 til 3500 tilskuere.

– Det betyr at vi blir utsolgt og får fullt hus mot Start og Arendal, og kan tilby litt bedre fasiliteter på hjemmekampene våre, sier daglig leder Rune Jakobsen i Jerv.

Rune Jakobsen, FK Jerv
Foto: Sander Heggheim/NRK

For første gang har Agder tre klubber i toppen av norsk fotball, og Startsjef Øgrey Brandsdal gleder seg til rivaliseringen klubbene mellom.

– Når vi først skulle ta turen ned til 1. divisjon kunne det ikke blitt bedre regi på det enn det er i år. Vi tror både Jerv og Arendal har noe å gjøre i 1. divisjon så dette kan bli en ordentlig krig til slutt.

– Det er helt fantastisk. Det kommer ikke bare til å bli en stor sak her på Sørlandet men jeg tror det kommer til å få nasjonal oppmerksomhet, og så er det opp til oss klubbene å utnytte det for alt det er verdt, avslutter Jerv-sjef Jakobsen