NRK Meny
Normal

Selger navn for millioner

Arendal vil selge navnet på den nye idrettshallen på Myra for et tosifret millionbeløp.

ØIF Arendal

ØIFs nye hjemmebane kan gi millioninntekter bare ved salg av navnet.

Foto: Sander Heggheim

Sparebanken Sør kjøpte navnet på stadion i Kristiansand. Nå forhandles det om salg av navnet på den nye idrettshallen i Myra i Arendal, som blir den nye hovedarenaen i Aust-Agder, for et tosifret millionbeløp.

Mer enn 10 millioner kroner

Navnet til den nye, store idrettshallen i Arendal selges for høystbydene over 10 millioner kroner. Nå forhandles det om salg av navnet på den nye idrettsarenaen i Aust-Agder, forteller rådmann i Arendal, Harald Danielsen.

Torill Rolstad Larsen og Harald Danielsen

Torill Rolstad Larsen og Harald Danielsen i formannskapet, der de satte pris på hallnavnet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det vi bygger er i realiteten to håndballhaller i ett, og vi får et anlegg som kan gi plass til 3000 tilskuere til f.eks. eliteseriekamper og landskamper i håndball, sier rådmann Harald Danielsen i Arendal.

Formannskapet enig

– Et slikt anlegg mener vi har en verdi, og denne verdien vil vi bruke til å finansiere deler av anlegget, sier Danielsen, som føyer til at den som kjøper navnet i starten i realiteten vil bli sittende med navnet i all fremtid, eller i hhvert fall i 40 år.

– Det var hyggelig å notere at formannskapet i dag hadde samme oppfatning som rådmannen i dette spørsmålet, sier Harald Danielsen. som nå vil ut og selge navnet på det som blir Aust-Agder-idrettens sentralanlegg.